Egyetem

840 millió forintos eszközbeszerzés zajlott az SZTE-n

840 millió forintos eszközbeszerzés zajlott az SZTE-n

2020. május 22., péntek
840 millió forintos eszközbeszerzés zajlott az SZTE-n

Altatógépeket, ultrahang-berendezéseket, mobil CT-t, nukleinsavizoláló automata készülékeket és endoszkópot is kapott az elmúlt időszakban a járványügyi védekezéshez a Szegedi Tudományegyetem. A mintegy 840 millió forint értékű eszközöket szükség esetén a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ járványügyi egységeiben és az ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet területén kialakított járványügyi ellátó központban alkalmazzák.

57 millió forint értékben mobil CT-bérlés, 34 millió forint értékű vákuumos nukleinsavizoláló automata készülék és 275 millió forint értékben altatógépek is szerepelnek azon berendezések között, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem a járványügyi védekezés során használhat. Az eszközöket a tesztelés, a diagnosztika és az intenzív ellátás során is alkalmazzák. Ahogy arról korábban is

beszámoltunk,

a Szegedi Tudományegyetem jelentős belső kapacitás átcsoportosítással és fejlesztéssel március végén a Kálvária sugárúti II-es kórházban kialakította járványügyi ellátó központját, ami szükség esetén 240 lélegeztetésre alkalmas ággyal szolgálja a betegellátást. A Szegedi Tudományegyetem, mint Dél-Magyarország legmagasabb szintű és elsődleges betegellátó intézménye a legrosszabb helyzetre felkészülve az ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet területén is kialakított egyellátóhelyet.A központ speciális szűrőberendezésekkel felszerelt csarnokaiban szükség esetén a kritikus állapotú betegek ellátása történne, 118 lélegeztetésre alkalmas ágyon.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.