Közélet

TLKE: Botka felelőssége lesz, ha Szegedből gócpont válik

TLKE: Botka felelőssége lesz, ha Szegedből gócpont válik

2020. április 11., szombat
TLKE: Botka felelőssége lesz, ha Szegedből gócpont válik

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület szerint átgondolatlan döntést hozott Botka László, amikor a húsvéti időszakra bezáratta a legtöbb üzletet Szegeden.

Ahogy arról már beszámoltunk, Botka László csütörtökön néhány kivételtől eltekintve

elrendelte a város valamennyi üzletének bezárását

a húsvéti időszakra. Ezt követően

pénteken újabb szigorításokat jelentett be a polgármester:

április 10. és 13. közötta városban lakók legfeljebb egy órára hagyhatják el otthonukat sportolni, állatot sétáltatni, mindezt csak egyedül vagy az egy háztartásban élőkkel közösen tehetik. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület Facebook-bejegyzésben fejtette ki nemtetszését a rendelettel kapcsolatban. – Szegeden sikerült térben és időben szűkíteni az emberek lehetőségét! Ez azt jelenti, hogy egy rövid időintervallumban kevesebb helyen tudnak élelmiszert vásárolni. Így mint a dobozban a heringek.

Ez a felelősség a helyi döntéshozóké, sikerült a legrosszabbat választani. Amennyiben Szeged gócpont lesz ez polgármester egyszemélyi felelőssége!

– olvasható a Tisza Lajos Közéleti Egyesület Facebook-bejegyzésében. Úgy vélik, a helyes döntés az lett volna, ha húsvét idején is nyitva maradnak az élelmiszerboltok és a piacok is, mert úgy térben és időben jobban eloszlottak volna az emberek. – A másik drasztikusabb döntés 4 napig minden üzlet zárva! Dönteni ebben a helyzetben nehéz, ehhez szakértelem kell, ami láthatóan messze elkerüli a szegedi városházát – zárul a bejegyzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.