Közélet

Botka elrendelte: Húsvétra be kell zárnia a szegedi üzleteknek

Botka elrendelte: Húsvétra be kell zárnia a szegedi üzleteknek

2020. április 9., csütörtök
Botka elrendelte: Húsvétra be kell zárnia a szegedi üzleteknek

Botka László közösségi oldalán jelentette be, hogy néhány kivételtől eltekintve elrendeli a város valamennyi üzletének bezárását.

Mint ismeretes

, határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be – tájékoztatott a miniszterelnök. Botka László élt is ezzel a lehetőséggel, a szegedi polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy néhány kivételtől eltekintve elrendeli a város valamennyi üzletének bezárását. "A kormány úgy döntött, nem rendel el újabb korlátozó intézkedéseket. Tudom, mennyire nehéz betartani a korlátozásokat, de ez szolgálja a közösségünk érdekét. A járvány elleni leghatásosabb védekezés továbbra is az, ha mindenki otthon marad. Ezért elrendelem, hogy a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra. A szegedi polgárokat arra kérem, hogy kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a

z otthonukat! Felkérem a rendőrséget és a polgárőrséget, hogy segítsenek a szabályok betartásában és figyelmeztessék a lakosokat!" - fogalmazott Botka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.