Közélet

Teljes kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában

Teljes kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában

2020. április 2., csütörtök
Teljes kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában

Aleksandar Vučić, Szerbia köztársasági elnöke csütörtök esti sajtótájékoztatóján három újabb intézkedést jelentett be, amelyek közül egyik a szombat délutántól hétfő reggelig tartó teljes kijárási tilalom – számol be a Szabad Magyar Szó.

A cikkből kiderül, hogy szombaton 13 órától hétfő reggel 5 óráig teljes kijárási tilalom lesz érvényben az országban. Ez alól továbbra is kivételt képeznek a nyugdíjasok, akik vasárnap reggel 4 és 7 óra között elmehetnek vásárolni. A másik két intézkedés értelmében csütörtök estétől kezdődően két személynél több nem gyülekezhet nyilvános helyen, valamint szombaton este 23 óra és vasárnap hajnali 1 óra között elhagyhatják lakhelyüket azok, akik házi kedvencüket sétáltatják, azzal a megkötéssel, hogy legfeljebb 200 méterre mehetnek el otthonuktól. A szerb elnök azt mondta, a következő 72 órában a fertőzöttek és halottak számának növekedésére kell számítani. Az államfő ismertette, hogy jelenleg 81-en vannak lélegeztetőgépen, azaz ennyien vannak súlyos, vagy kritikus állapotban. Három személy ugyanakkor a mai nap folyamán életét vesztette. A többi páciens jól érzi magát – olvasható a Szabad Magyar Szó cikkében. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.