Sport

Öt éve jutott be először a rájátszásba a Szedeák

Öt éve jutott be először a rájátszásba a Szedeák

2020. április 15., szerda
Öt éve jutott be először a rájátszásba a Szedeák

A Naturtex-SZTE-Szedeák történetében fontos dátum 2015. április 15-e, ugyanis azon a napon jutott be először a rájátszásba. Kiss Zsolt, a Szedeák korábbi csapatkapitánya a klub Facebook-oldalának idézte fel emlékeit a történelmi sikerről.

A play-off részvétel egy Pécs–Alba mérkőzést követően vált biztossá, amelyen a hazaiak 91–86-ra nyerni tudtak, mindez pedig azt jelentette, hogy a középszakasz utolsó fordulójának eredményétől függetlenül a Szedeák már biztosan ott volt a legjobb nyolc között – miután 32 mérkőzést követően egyaránt 16 győzelmet és vereséget számlált csapatunk, így a nyolcadik helyen végzett a középszakaszt követően – olvasható a bejegyzésben. – Úgy kezdtük a középházi rájátszást, hogy nyerni tudtunk Fehérváron. Tudom, hogy nem minden idők legjobb Albája volt az ellenfelünk akkor, de ott nyerni mindig komoly fegyvertény, ezért is mondtam, hogy igenis megérdemeltük a play-offot, még ha a bejutásunk pillanata nem is a mi pályán nyújtott teljesítményünknek volt köszönhető. Utána egy felszabadult csapatot kapott az alapszakaszgyőztes Szolnok a személyünkben, 34 percig vezetni tudtunk a Tiszaligetben. Hozzá kell tennem, ha valami csoda folytán azt az első meccset megnyerjük, akkor is messze lettünk volna attól, hogy őket búcsúztassuk, hiszen az akkori Szolnokot Szolnokon megverni sok európai csapatnak sem sikerült. Ott és akkor bebizonyítottuk, nem érdemtelenül jutottunk be a rájátszásba – emlékezett vissza Kiss Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.