Hírzóna

Motort lopott egy fiatal Ruzsán, a tulaj az interneten bukkant a tolvajra

Motort lopott egy fiatal Ruzsán, a tulaj az interneten bukkant a tolvajra

2020. április 9., csütörtök
Motort lopott egy fiatal Ruzsán, a tulaj az interneten bukkant a tolvajra

A szegedi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 17 éves fiatalt, aki ellopott egy segédmotoros kerékpárt Ruzsán. Egy 18 éves férfi ellen is eljárás indult, aki a mopedet alkatrészként próbálta eladni. Lopás, valamint orgazdaság miatt kell felelniük - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint az egyik feltételezett elkövető 2020 márciusában bement egy tanya udvarára Ruzsán. Átkutatta a területet, majd elvitt egy melléképületben lévő segédmotoros kerékpárt. Otthon szétszedte a kétkerekűt, a motorblokkot megtartotta, az alvázat pedig egyik ismerőse segítségével megpróbálta eladni az interneten. A hirdetésben szereplő alkatrészt azonban felismerte a tulajdonosa, aki értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásuk során az elkövetők részletes beismerő vallomást tettek. A motorkerékpárt eltulajdonító férfi ellen lopás vétség, míg az alvázat meghirdető társával szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók a megtartott kutatások során lefoglalták az alvázat és a motorblokkot, majd visszaadták azokat a tulajdonosának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.