Közlekedés

Megállapodást kötött a MÁV és a Szegedi Közlekedési Társaság

Megállapodást kötött a MÁV és a Szegedi Közlekedési Társaság

2020. április 28., kedd
Megállapodást kötött a MÁV és a Szegedi Közlekedési Társaság

Együttműködést kötött a MÁV-START Zrt. és a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) a csongrádi megyeszékhely és térsége közösségi közlekedésének fejlesztése érdekében - tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a megállapodás célja a szegedi térséget érintő vasúti és helyi személyszállítási közszolgáltatók közötti hálózati, menetrendi és tarifális együttműködés kialakítása. Ennek köszönhetően várhatóan év végén már a MÁV applikációján keresztül is - érintésmentesen, sorban állás nélkül - meg tudják vásárolni az utasok a vasúti és a helyi tömegközlekedésre jegyüket. Szeged közösségi közlekedési elérhetőségének fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása érdekében a két vállalat a jövőben kölcsönösen támogatja egymás munkáját, összehangolják a közlekedési hálózat- és infrastruktúrafejlesztési elképzeléseket. Emellett közös fejlesztési koncepciókat, egységes menetrendi javaslatokat dolgoznak ki a helyi, a regionális és a távolsági utazási igények magas színvonalú, hatékony kielégítése érdekében.

Megteremtik a helyi és a vasúti díjszabásból adódó tarifális együttműködési lehetőségeket, javaslatokat dolgoznak ki az értékesítési rendszerek közötti együttműködésre.

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója újabb fontos lépésnek nevezte, hogy Kecskemét, Veszprém és Debrecen után Szegeddel is aláírták az együttműködési megállapodást. Ennek köszönhetően várhatóan az év végén már a MÁV applikációján keresztül is meg tudják vásárolni az utasok a vasúti és a helyi tömegközlekedésre is a jegyüket, így a mobilitási lánc egy platformon belül lesz elérhető. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója rámutatott, a megállapodás eredményeképpen közös díjszabási és közös értékesítési politikát tudnak kialakítani.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.