Közélet

Elmaradnak a balatoni rendezvények

Elmaradnak a balatoni rendezvények

2020. április 24., péntek
Elmaradnak a balatoni rendezvények

A tradicionális balatoni rendezvények naptárát is átírja a járvány. Lesz, amit elcsúsztatnak, lesz, ami elmarad, és kérdéses az is, hogy lehetővé teszik-e majd a korlátozások az egyik legjelentősebb balatoni program, a háromnapos pünkösdi szezonnyitó megtartását - derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

Előbb a húsvéti hajózási idénynyitót és az áprilisi személyhajó-forgalmat sodorta el a Covid–19, és mivel a kikötőkben, a mólón tartózkodást is szigorúan korlátozzák, egyelőre nincs válasz arra, hogy mi lesz a zárva tartott dokkokat is érintő népszerű rendezvényekkel. A Balaton történelmi fővárosában, Keszthelyen a május 1-jére tervezett ünnepélyes szezonnyitó és majális elmaradását leginkább a helyi szépkorúak és a fiatalok fájlalják, mivel eltérően a szokásoktól, a város közéleti vezetői helyett ezúttal az ő képviselőik dobhattak volna koszorút a Helka fedélzetéről a tóba. Fonyód és Badacsony között sem lesz hajóközlekedés május 1-jén, a „szembe szomszéd” települések közös, szezonkezdő ceremóniájára később kerülhet sor. Mivel a kormány szigorúan korlátozta a tömegrendezvényeket, a siófoki önkormányzat lezárta a helyi hajóállomást és a rendezvénytérként is szolgáló Rózsakertet, az ugyancsak nagy hagyományú pünkösdi szezonnyitó ceremónia is veszélyben van. Úgy tudjuk, hogy a későbbi időpontról még nem döntött a városvezetés. Mint arról beszámoltunk, a vitorlásversenyek forgatókönyvét is felülírta a járvány. Kétséges az idén nyolcvanéves, május 16-ra tervezett balatonfüredi vitorlabontó ünnepség és évadnyitó vitorlásverseny megtartása is, a tókerülő Kékszalagról pedig csak május elején dönt a Magyar Vitorlásszövetség. A csaknem negyvenéves múltra visszatekintő Balaton-átúszás első időpontjául június 17-ét jelölte meg a főrendező Budapesti Sportiroda, ám ha ebben az időpontban a több ezer érdeklődőt megmozgató szabadidősport-rendezvényt nem lehet megtartani, akkor azt is későbbre halasztják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.