Hírzóna

Családja kiirtásával fenyegetőzött egy szegedi férfi

Családja kiirtásával fenyegetőzött egy szegedi férfi

2020. április 9., csütörtök
Családja kiirtásával fenyegetőzött egy szegedi férfi

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje le annak a férfinek a volt élettárástól való távoltartását, aki a közösen lakott ingatlanból nem volt hajlandó elköltözni és többször megfenyegette a nőt - közölte a vádhatóság.

A gyanúsított és a nő 2011 óta éltek élettársi közösségben egy szegedi lakásban, majd miután a kapcsolatuk fokozatosan megromlott, az élettársi kapcsolat 2017-ben meg is szakadt. A sértett ekkor kérte a férfit, hogy költözzön el a közösen lakott ingatlanból, de gyanúsított ennek nem volt hajlandó eleget tenni.

A gyanúsított idén március elején azzal fenyegette meg félelemkeltés céljából a sértettet, hogy kiírtja a családját és a gyerekeket, illetve a hónap során több alkalommal azzal is fenyegetőzött, hogy elviszi magával a gyerekeket és a nő soha többet nem fogja látni őket.

Mindezeken túlmenően április 4-én a délelőtti órákban a lakás berendezési tárgyait ütögetve ismételten megöléssel fenyegette a nőt, majd a sértettet lökdöste, szidalmazta és ököllel arcon ütötte.

A nő másnap joghatályos magánindítványt terjesztett elő a férfi felelősségre vonása iránt.

A volt élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság 4 hónapi időtartamra rendelje el a gyanúsított távoltartását a sértett lakóhelyétől, valamint tiltsa el a sértettel való közvetett vagy közvetlen kapcsolatba lépéstől.

Az ügyész indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt a telekommunikációs eszköz segítségével megtartott ülésén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.