Gazdaság

Botka László túllicitálta az MSZP-t

Botka László túllicitálta az MSZP-t

2020. április 6., hétfő
Botka László túllicitálta az MSZP-t

Számháború kezdődött a balliberálisoknál, minden ellenzéki párt eggyel (kettővel, hárommal) többet ígér rá a kormány bejelentéseire. Most Botka László is beszállt a licitálásba.

A szegedi polgármester hétfő reggel közösségi oldalán Nemzeti Szolidaritási Program elnevezéssel tette közzé elképzeléseit a járvány okozta gazdasági problémák lehetséges orvoslásáról. Szerinte azoknak kellene hozzájárulniuk nagyobb összegekkel a válság kezeléséhez, akik a legtöbb pénzt nyerték el az államtól az elmúlt években, és ne az önkormányzatokat és más intézményeket sarcolja meg a kormány. - Nem hagyhatjuk, hogy a veszélyhelyzetben a gazdagok még gazdagabbá, a szegények pedig még szegényebbé váljanak! Ebben a kritikus helyzetben jó döntésnek tartom, hogy a kormány különadót ró ki a bankokra és a multikra. De abban is biztos vagyok, hogy itt nem állhatunk meg. Az előttünk álló társadalmi és gazdasági válságot minden erőnkkel meg kell próbálnunk elkerülni. Most azokon a legnagyobb a felelősség, akiknek a legjobbak a lehetőségeik. Meggyőződésem, hogy az általam korábban meghirdetett programra nagyobb szükség van most, mint valaha. Fizessenek a gazdagok! - írja posztjában. Azt javasolja, hogy a közbeszerzéseken, EU-s támogatásokon az elmúlt tíz évben sok pénzt nyerő cégek fizessenek be a szolidaritási alapba. A legalább 5 milliárd forintot nyert cégek a pénz 1 százalékát, a 10 milliárd felett nyertek a pénz 2 százalékát, a 100 milliárd felett nyertek pedig a támogatások 3 százalékát fizessék vissza. Botka nem az első, aki reagált a kormány gazdaságélénkítő javaslataira. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke például vasárnap nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, amelyben számos javaslatot fogalmazott meg a gazdasági károk enyhítésére és a munkavállalók megsegítésére vonatkozóan. Így egyebek mellett egyszeri, 20 ezer forintos juttatást adna a 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat kapó időseknek, de a gyermekgondozási táppénzt (gyáp) kiterjesztené mindazokra, akik 14 éven aluli gyermek felügyeletét látják el, valamint a SZÉP-kártyát felhasználhatóvá tenné élelmiszer-vásárlásra is. Íme Botka László hétfő reggeli posztja:

(Kiemelt kép: Halász Júlia)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.