//

Arcmaszkokat kapnak a szegedi háziorvosok

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

FFP2-es arcmaszkokkal segíti a koronavírus elleni védekezésben a szegedi és Szeged környéki háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, valamint az idősotthonokban és hajléktalan-ellátásban dolgozó munkatársakat a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club.

A háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőkben dolgozó orvosok és asszisztensek védelme nagyon fontos. A betegek ugyan elsősorban telefonon kérnek segítséget, de a személyzetnek fel kell készülnie a védekezésre, ha személyesen jelenek meg náluk a betegek. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged által hétfőn átadásra kerülő 1000 db FFP2-es szűrőmaszk 94%-os védelmet biztosít a vírussal szemben. A maszkokat a Szegeden és a város kistérségében működő rendelők munkatársai kapják.

A Szeged Első Lions Club március végén már átadott 250 ilyen maszkot. A két ütemű támogatás segítségével így már összesen 1250 db maszk segíti a háziorvosok és munkatársaik munkáját.

Szegeden és Szeged környékén több olyan intézmény van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. A Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged tagjai az őket gondozókat is támogatja. A fentieken felül így további közel 500 darab FFP2-es maszkot kapnak az idősek tartós bentlakásos otthonaiban dolgozó munkatársak is.

Korábban már kaptak több mint ezer darab mosható maszkot a két szervezettől, amiket a Szeged Bolero Kft. készített. Mint ismeretes, a SZGYF Csongrád megyei Vakok otthonában a hétvégén 3 lakónál kimutatták a koronavírust, így az adomány nekik most különösen jól jött. A hét intézmény mellett ebbe az adományozási körbe a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás, Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanokat ellátó dolgozói is bekerültek, így most nekik is juttattak a maszkokból. Az eddigi adományként átadott védőmaszkok értéke beszerzési áron 3 764 000 forint.

A háziorvosok maszkjainak átadására április 27-én 16.30-kor a gyermekorvosi rendelőben (Szeged Korda utca 6.) helyen kerül sor. A két klub tagjai a #maradjotthon elvet szem előtt tartva tevékenykednek, így akciójuk során a szervezést otthonukból, online módon végzik és a maszkok átadásakor is fontos számukra, hogy lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozóra kerüljön sor.

Előző sztori

Többször is várható csapadék a következő napokban

Következő sztori

Biztonságosan lebonyolítható az érettségi

Legutóbbi hasonló cikkek