Közélet

Arcmaszkokat kapnak a szegedi háziorvosok

Arcmaszkokat kapnak a szegedi háziorvosok

2020. április 27., hétfő
Arcmaszkokat kapnak a szegedi háziorvosok

FFP2-es arcmaszkokkal segíti a koronavírus elleni védekezésben a szegedi és Szeged környéki háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, valamint az idősotthonokban és hajléktalan-ellátásban dolgozó munkatársakat a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club.

A háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőkben dolgozó orvosok és asszisztensek védelme nagyon fontos. A betegek ugyan elsősorban telefonon kérnek segítséget, de a személyzetnek fel kell készülnie a védekezésre, ha személyesen jelenek meg náluk a betegek. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged által hétfőn átadásra kerülő 1000 db FFP2-es szűrőmaszk 94%-os védelmet biztosít a vírussal szemben. A maszkokat a Szegeden és a város kistérségében működő rendelők munkatársai kapják. A Szeged Első Lions Club március végén már átadott 250 ilyen maszkot. A két ütemű támogatás segítségével így már összesen 1250 db maszk segíti a háziorvosok és munkatársaik munkáját. Szegeden és Szeged környékén több olyan intézmény van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. A Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged tagjai az őket gondozókat is támogatja. A fentieken felül így további közel 500 darab FFP2-es maszkot kapnak az idősek tartós bentlakásos otthonaiban dolgozó munkatársak is. Korábban már kaptak több mint ezer darab mosható maszkot a két szervezettől, amiket a Szeged Bolero Kft. készített. Mint ismeretes, a SZGYF Csongrád megyei Vakok otthonában a hétvégén 3 lakónál kimutatták a koronavírust, így az adomány nekik most különösen jól jött. A hét intézmény mellett ebbe az adományozási körbe a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás, Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanokat ellátó dolgozói is bekerültek, így most nekik is juttattak a maszkokból. Az eddigi adományként átadott védőmaszkok értéke beszerzési áron 3 764 000 forint. A háziorvosok maszkjainak átadására április 27-én 16.30-kor a gyermekorvosi rendelőben (Szeged Korda utca 6.) helyen kerül sor. A két klub tagjai a #maradjotthon elvet szem előtt tartva tevékenykednek, így akciójuk során a szervezést otthonukból, online módon végzik és a maszkok átadásakor is fontos számukra, hogy lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozóra kerüljön sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.