Kultúra

A legoptimálisabb forgatókönyvre készülnek az Ópusztaszeri Emlékparkban

A legoptimálisabb forgatókönyvre készülnek az Ópusztaszeri Emlékparkban

2020. április 21., kedd
A legoptimálisabb forgatókönyvre készülnek az Ópusztaszeri Emlékparkban

Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója lapunk érdelődésére elmondta, az emlékparkban továbbra is zajlik a munka, jelenleg az online térben igyekeznek eljutni a látogatókhoz. Kiemelte, a lehető legoptimálisabb esetben az újranyitást követően azonnal kiállítással fogadnák a vendégeket.

Néhány hete megírtuk

, hogy a Móra Ferenc Múzeumban a veszélyhelyzet ellenére sem állt meg az élet, rövidesen virtuális sétákat tehetnek a látogatók a különböző kiállításokon. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban is tovább folyik a munka. A szegedi kultúrpalotához hasonlóan az emlékparkot is az online térben érhetik el a látogatók. – A munka jelenleg két részre bontható: egyfelől távmunkában tudományos kutatásokat végzünk, feldolgozzuk a meglévő anyagokat, koordináljuk a pályázatokat, továbbá megtervezzük azokat a kiállításokat, amelyekkel az újranyitás után azonnal fogadhatnánk látogatókat. Másfelől a műszaki karbantartó kollégák is folyamatosan azon dolgoznak, hogy felkészüljünk a látogatók fogadására – avatta be lapunkat Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója. Hozzátette, mivel a legoptimálisabb esetben az újranyitást követően azonnal kész tárlatokkal fogadnák a látogatókat, így elkészítették a pünkösdi kiállítást. Megemlítette, hogy a vasúttörténeti tárlat megújult formában várja majd a vendégeket. Az igazgató elmondta, szeretnének optimista üzenetet sugározni a látogatóknak, ennek érdekében elindítottak egy online sorozatot, amelyben egy-egy olyan nagy katasztrófát mutatnak be, amit széles körű összefogással sikerült leküzdeni. A legújabb részben a szegedi nagy árvízzel kapcsolatos összefogással és újjáépítéssel ismerkedhetünk meg.

Kertész Péter kiemelte, érdemes figyelni az ÓNTE honlapját, valamint a közösségi oldalát is, ugyanis a következő hetekben bemutatják az emlékpark egy-egy rejtelmes, látogatók elől elzárt pontjait.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.