A legoptimálisabb forgatókönyvre készülnek az Ópusztaszeri Emlékparkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója lapunk érdelődésére elmondta, az emlékparkban továbbra is zajlik a munka, jelenleg az online térben igyekeznek eljutni a látogatókhoz. Kiemelte, a lehető legoptimálisabb esetben az újranyitást követően azonnal kiállítással fogadnák a vendégeket.

Néhány hete megírtuk, hogy a Móra Ferenc Múzeumban a veszélyhelyzet ellenére sem állt meg az élet, rövidesen virtuális sétákat tehetnek a látogatók a különböző kiállításokon. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban is tovább folyik a munka. A szegedi kultúrpalotához hasonlóan az emlékparkot is az online térben érhetik el a látogatók.

– A munka jelenleg két részre bontható: egyfelől távmunkában tudományos kutatásokat végzünk, feldolgozzuk a meglévő anyagokat, koordináljuk a pályázatokat, továbbá megtervezzük azokat a kiállításokat, amelyekkel az újranyitás után azonnal fogadhatnánk látogatókat. Másfelől a műszaki karbantartó kollégák is folyamatosan azon dolgoznak, hogy felkészüljünk a látogatók fogadására – avatta be lapunkat Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, mivel a legoptimálisabb esetben az újranyitást követően azonnal kész tárlatokkal fogadnák a látogatókat, így elkészítették a pünkösdi kiállítást. Megemlítette, hogy a vasúttörténeti tárlat megújult formában várja majd a vendégeket.

Az igazgató elmondta, szeretnének optimista üzenetet sugározni a látogatóknak, ennek érdekében elindítottak egy online sorozatot, amelyben egy-egy olyan nagy katasztrófát mutatnak be, amit széles körű összefogással sikerült leküzdeni. A legújabb részben a szegedi nagy árvízzel kapcsolatos összefogással és újjáépítéssel ismerkedhetünk meg.

Kertész Péter kiemelte, érdemes figyelni az ÓNTE honlapját, valamint a közösségi oldalát is, ugyanis a következő hetekben bemutatják az emlékpark egy-egy rejtelmes, látogatók elől elzárt pontjait.

 

Előző sztori

Olvasóink nemet mondtak az edzőtermek nyitására

Következő sztori

Házi karanténba került a szentesi múzeum ásatásvezetője és néhány kollégája

Legutóbbi hasonló cikkek