Közélet

319 rendőri intézkedés történt 16 nap alatt a megyében

319 rendőri intézkedés történt 16 nap alatt a megyében

2020. április 14., kedd
319 rendőri intézkedés történt 16 nap alatt a megyében

Városokra nem bontják az adatokat a rendőrségnél.

- A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a társszervekkel együttműködve továbbra is folyamatosan és visszatérően ellenőrzik a megye közterületeit. Csongrád megyében a rendőrök 2020. március 28-án 0 óra és április 13-án 24 óra között összesen háromszáztizenkilenc személlyel szemben intézkedtek a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) kormányrendelet alapján. Kétszázhuszonkét főt figyelmeztettek, huszonegy esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg hetvenhat esetben szabálysértési feljelentést tettek - írták kérdésünkre.

Megkérdeztük, hogy városokra lebontott, napi statisztikát készítenek-e a rendőrségen, ezt a választ kaptuk: "Az Önök által kért adatokról a rendőrség göngyölített, megyei bontású statisztikát vezet." A rendőrségi közleményben hangsúlyozták:

A cél továbbra sem a büntetés, hanem a járvány terjedésének lassítása a korlátozások érvényre juttatásával. Az eddigi tapasztalatok alapján a lakosság nagy része együttműködő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.