Vért adnak a tűzoltók Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tűzoltói hivatás alappillére az élet védelme. Beavatkozásaik során nap mint nap segítik embertársaikat, életeket, értékeket mentenek és óvnak meg.

Az általuk végzett tűzoltásokon és műszaki mentéseken túl a Csongrád megyei tűzoltók más formában is segíteni szeretnék embertársaikat. A jelenleg kialakult veszélyhelyzetben a véradásokon is sokkal kevesebb önkéntes jelentkezik, a betegek biztonságos ellátásához viszont nélkülözhetetlen az elegendő mennyiségű vérkészlet.

Ezért döntöttek úgy a megye tűzoltói, hogy soron kívül felkeresik a megye véradóállomásait, és közös akciót hirdetve segítenek a beteg embereken.

A Csongrád megyei tűzoltók arra kérnek mindenkit, hogy minél többen menjenek el vért adni. Bajtársak és civilek egyaránt.

A vérellátóközpontok munkatársai nyitvatartási időben folyamatosan várják az életmentő egyenruhásokat és civileket. Egymástól elkülönítve, egyszerre hat embert fogadnak a szakemberek, ezzel is betartva a jelenleg érvényben lévő egészségügyi előírásokat.

(Forrás: Molnár Krisztina tű. főhadnagy)

Előző sztori

Rudolf Péter: Örülni csak akkor lesz okunk, ha újra felmegy a függöny

Következő sztori

Negatív lett B. Nagy László koronavírustesztje