Közélet

Tizenötről százágyassá bővítették a II-es kórház infektológiai osztályát

Tizenötről százágyassá bővítették a II-es kórház infektológiai osztályát

2020. március 26., csütörtök
Tizenötről százágyassá bővítették a II-es kórház infektológiai osztályát

Ezt Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Koronavírusügyi Operatív Bizottság elnöke jelentette be az egyetem csütörtöki online hallgatói és dolgozói fórumán.

Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese a fórum elején leszögezte, nem kívánnak Rovó László rektor nevében nyilatkozni. Hozzátette, tudomásuk szerint egyre jobb a rektor állapota. Emlékeztetett, összesen százhúsz embert teszteltek koronavírus-gyanúval a környezetében, közülük senki nem fertőződött meg. Dr. Lengyel Csaba, az operatív bizottság elnöke elmondta, az egyetem, valamint a klinikai központ is felkészült az előttük álló nehéz időszakra.

– A II-es kórház eddigi tizenöt ágyas infektológiai osztályát százágyassá bővítettük, valamint létrehoztunk egy második Sürgősségi Betegellátót Osztályt (SBO), továbbá kialakítottunk egy huszonhét ágyas intenzív osztályt lélegeztetőgépekkel – sorolta. Hozzátette, szükség esetén az intenzív blokkot hatvanágyasra tudják bővíteni.

Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja kijelentette, hogy a betegellátásban dolgozók számára minden indokolt esetben biztosítanak megfelelő védőfelszerelést. Hangsúlyozta, példátlan összefogás valósult meg az egyetem berkein belül. – Az elmúlt hetekben heroikus munkát végeztek az egyetem dolgozói. Fantasztikus az összefogás, ami elősegíti, hogy felülemelkedjünk ezen a helyzeten. Fontos az egyetem működésének fenntartása, valamint a munkahelyek megőrzése – fogalmazott. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese a hallgatókat érintő témákkal kapcsolatban elmondta,

jelenleg is dolgoznak azon, hogy online formában megoldható legyen a zárthelyi dolgozatok lebonyolítása, valamint a szakdolgozatok védése is.

Hozzátette, ebben a karokra nagy felelősség hárul. Kiemelte, a szorgalmi és a vizsgaidőszak időpontja egyelőre változatlan. Az oktatási rektorhelyettes azt javasolta a hallgatóknak, hogy mivel a Klebelsberg Könyvtár zárva van, próbálják meg digitális úton beszerezni a szakdolgozatokhoz szükséges anyagokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.