Politika

Tápai Péter a jegyzői irodához fordult a VIP-parkolóbérletek ügyében

Tápai Péter a jegyzői irodához fordult a VIP-parkolóbérletek ügyében

2020. március 5., csütörtök
Tápai Péter a jegyzői irodához fordult a VIP-parkolóbérletek ügyében

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke bejelentette, a pénzügyi bizottság elnökeként felkérte a törvényesség felügyeletét ellátó jegyőzi irodát, hogy dolgozzanak ki javaslatot a parkolóbérletek kiosztása során keletkezett kár megtérítésére.

Tápai Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, megállapított tény, hogy a parkolóbérletek kiosztása során kár érte a várost. – Számítások szerint 40 millió forint körüli kár érte Szegedet, ebből a bíróság jogerősen megállapított 23 milliót. Legtöbben kisgyerekként már megtanultuk, hogyha focizás közben kitörünk egy ablakot, akkor illik megtéríteni az okozott kárt. Most sincs ez másként. Azt a közpénzt, ami hiányzik a város kasszájából, valamilyen módon meg kell téríteni – fogalmazott a politikus.

Fotó: Sándor Judit

Az önkormányzati képviselő emlékeztetett, a Fidesz–KDNP-frakció két rendkívüli közgyűlés összehívásával tett erre javaslatot, de ezeken sem a polgármester, sem az Összefogás Szegedért Egyesület tagjai nem jelentek meg. Hangsúlyozta, az egyik alkalmat az Összefogás tagjai kiemeltnek minősítették, mégsem jelentek meg rajta. Tápai Péter bejelentette, a pénzügyi bizottság elnökeként felkérte a törvényesség felügyeletét ellátó jegyzői irodát arra, hogy dolgozzon ki javaslatot az összeg megtérítése érdekében. Érzékeltetésként elmondta, hozzávetőlegesen ebből az összegből 10–12 szociális bérlakást fel lehetne újítani. – Ha csak egy fillér is hiányzik a közpénzből, akkor azt illik megtéríteni. A mi célunk, hogy a város ügyeit a nyilvánosság elé tárjuk, ezért arra kérem a szegedieket, hogy kövessék nyomon az eseményeket – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.