Közélet

Szünetelteti a termelést makói gyárában a Continental

Szünetelteti a termelést makói gyárában a Continental

2020. március 24., kedd
Szünetelteti a termelést makói gyárában a Continental

A vevők szállítási igényeihez igazodva átmenetileg szünetelteti a termelést hétfőtől makói és váci gyárában a Continental - közölte a cégcsoport magyarországi vállalati kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus terjedését, és meghozza a szükséges intézkedéseket a munkavállalói egészségének védelme és a fenntartható üzleti tevékenysége érdekében. A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói és váci telephelye a csoport legnagyobb és legmeghatározóbb tagjának számít. Vácott hűtő-fűtő csövek és üzemanyagtömlők gyártása és szerelése mellett, műanyag és fém termékeket állítanak elő. Makón hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végzik.

Az átmeneti leállás idejére a munkavállalók részére különböző távolléti lehetőségeket biztosítanak. Azok számára, akik munkaköre ezt megengedi, már korábban lehetővé tették az otthoni munkavégzést. A munkavállalók felhasználhatják egyéni időbankban felhalmozott óráikat vagy szabadságot vehetnek igénybe. A mindenkori szabályozásnak megfelelően a cég próbál a munkavállalóknak további lehetőségeket is kínálni.

A Continental tíz magyarországi egységénél már korábban egységes intézkedéseket hajtott végre, például szigorú utazási- és találkozókorlátozást vezettek be. A Continental további hazai gyárai és irodái jelenleg tervezett működést folytatnak, felkészülve lehetséges jövőbeli egészségügyi és üzleti intézkedések végrehajtására - áll a közleményben. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. nettó árbevétele 2018-ban meghaladta a 80 milliárd forintot, ennek több mint 95 százaléka exportból származott. A cég adózott eredménye 2,643 milliárd forint volt.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.