Politika

Rendkívüli interjút adott Botka László a városi televíziónak

Rendkívüli interjút adott Botka László a városi televíziónak

2020. március 16., hétfő
Rendkívüli interjút adott Botka László a városi televíziónak

14 pontos veszélyhelyzeti tervet is elfogadott a városvezetés, erről tegnap is beszámoltunk, de mutatjuk újra:

ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK

  1. Az önkormányzati dolgozók védelme érdekében távmunkára küldjük azokat, akik otthonról is el tudják végezni munkájukat és akiknek kiskorú gyermeke van.
  2. A szegedi óvodák és a bölcsődék hétfőn és kedden még nyitva tartanak, március 18-ától pedig a nyári ügyelet lép életbe. Március 23-ától csak azoknak a családoknak biztosítjuk a gyerekfelügyeletet, ahol máshogy nem tudják megoldani. Arra kérjük a kormányt, hogy a közoktatási intézmények finanszírozásánál ne vegyék figyelembe a hiányzásokat!
  3. Arra kérjük a szülőket, hogy a lehető leghamarabb jelezzék az ETELKA-rendszerben, hogy igényt tartanak-e a közétkeztetésre! Március 18-ától csak ebéd elvitelére lesz lehetőség a kijelölt iskolákban, amelyről hamarosan tájékoztatást kapnak.
  4. Elrendeljük, hogy valamennyi szegedi városi kulturális és sportintézmény szüneteltesse a működését. Ez vonatkozik a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárra és fiókintézményeire, a Szent-Györgyi Albert Agórára, a IH Rendezvényközpontra, a Szegedi Nemzeti Színházra, a Belvárosi Mozira, a Szegedi Sport és Fürdőkre, a művelődési házakra és a Szegedi Vadasparkra is. Az önkormányzati sportintézményekbe csak a hivatásos versenyzők mehetnek be, az Anna Fürdőbe pedig az OEP által támogatott gyógyászati céllal érkezők.
  5. A hivatali ügyfélszolgálatoknál egyszerre csak annyi ember tartózkodhat bent, ahány ügyintéző van. Kérjük, hogy a várható túlterheltség miatt csak halaszthatatlan esetben keressék munkatársainkat! Lehetőség szerint online vagy telefonon vegyék fel a kapcsolatot!

AJÁNLÁSOK – MUNKA- ÉS VENDÉGLÁTÓHELYEK

  1. Arra kérünk minden szegedit, hogy a munkaidőn túl maradjon otthon! Ha elhagyják otthonukat, rövid időre tegyék, kerüljék a társas érintkezést, és amint hazaértek, alaposan mossanak kezet!
  2. Kérjük, hogy minden egyéb ügyintézést online, vagy telefonon tegyenek meg, és ahol lehet, online vagy bankkártyával fizessenek!
  3. Arra kérjük a szegedi munkaadókat, hogy mindenhol rendeljék el a távmunkát, ahol ez lehetséges!
  4. A patikákon és az élelmiszerboltokon kívül felszólítunk minden szegedi üzletet, hogy zárjanak be vagy korlátozzák nyitvatartásukat!
  5. Valamint nyomatékosan felszólítjuk a szegedi szórakozóhelyeket és vendéglátóhelyeket, hogy a járvány veszélyhelyzetre tekintettel ne nyissanak ki, az éttermek lehetőség szerint álljanak át a házhoz szállításra! Felszólítjuk a kormányt, hogy az ételszállító dobozok termékdíját törölje el a veszélyhelyzet idejére.

HIGIÉNIA

  1. Felszólítjuk a kormányt, hogy biztosítsa a szükséges védőfelszereléseket, a védőmaszkokat, orvosi kesztyűket és fertőtlenítőszereket az egészségügyi szakembereknek, a védekezésben és a közszolgáltatások biztosításában résztvevőknek.
  2. Minden szegedi intézményében és önkormányzati cégnél folyamatos és rendszeres takarítást és fertőtlenítést végzünk. Mindenhol rendelkezésre bocsátunk kézfertőtlenítő szert is.

KÖZLEKEDÉS

  1. A tömegközlekedésben március 18-ától átállunk a nyári menetrendre és megszüntetjük az éjszakai járatokat. A Volánbusznak és az Szegedi Közlekedési Társaságnak már kiadtuk, hogy készüljenek fel a változtatásra, és készítsék el az új online és offline menetrendi tájékoztatókat.

SZOCIÁLIS INTÉZKEDÉSEK

  1. Az idősek nappali klubjában a szociális étkeztetést március 18-ától helyben megszüntetjük, csak az étel elvitelére lesz lehetőség.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.