Egyetem

Online fogadóórát is kérhetnek a diákok az SZTE mezőgazdasági karán

Online fogadóórát is kérhetnek a diákok az SZTE mezőgazdasági karán

2020. március 31., kedd
Online fogadóórát is kérhetnek a diákok az SZTE mezőgazdasági karán

Rendben zajlik az egy hete elindult digitális oktatás a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági karán is. Komarek Levente oktatási dékánhelyettes a Rádió 7-nek elmondta, hogy az általuk használt speciális keretrendszer előnye, hogy a tanulók időbeosztásához igazodik, és a többi között olvasóleckék, előadásvázlatok, illetve audio- és videotartalmak is feltölthetők hozzá, de akár online fogadóórát is igényelhet a diák a tanárától az adott tananyaghoz.

Hozzátette, később akár a vizsgáztatás is történhet online: videochat-ban vagy Skype-on, ahol azonnali válaszadással, a teszteknél pedig a válaszra maximalizált időkorlát beállításával szűrhető ki a puskázás. Az online oktatás elsősorban nem valós idejű oktatást jelent, tehát az órákat nem a tantervi időpontokban kötött foglalkozásként kell megtartani a coospace keretrendszerben, hanem minden hallgatónak lehetősége van arra, hogy saját maga, a saját ütemezése alapján tudja a különböző tananyagokat elsajátítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.