Egyetem

Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben

Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben

2020. március 24., kedd
Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben

Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben - mondtaSchanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Felidézte: 11 napja volt a felsőoktatási intézményeknek, hogy kialakítsák azokat az informatikai megoldásokat, amelyekkel gond nélkül folytatható az oktatás. Ez egy tanulási folyamat mindenki számára, oktatóknak, hallgatóknak egyaránt - mondta az államtitkár, hozzátéve: azt látják, mindenki komolyan vette a felkészülést. Schanda Tamás azt is elmondta, hogy az intézkedési tervekből, beszámolókból az látszik, eltérő megoldások születtek. Valaki a neptun rendszeren keresztül kommunikál, mások online streaming segítségével tartották meg óráikat, valaki hasonló módszerrel boncolást is bemutatott a hallgatóknak - közölte. Azt is elmondta: egyre több kiadó vállalja, hogy digitális módon elérhetővé teszik azokat a tartalmakat, amelyek korábban csak nyomtatott formában voltak elérhetőek.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.