Egészség

Már osztják az egészségügyi dolgozóknak és idősotthonok lakóinak szánt Béres Cseppeket

Már osztják az egészségügyi dolgozóknak és idősotthonok lakóinak szánt Béres Cseppeket

2020. március 28., szombat
Már osztják az egészségügyi dolgozóknak és idősotthonok lakóinak szánt Béres Cseppeket

A budapesti Szent László Kórház előtt kezdődött meg szombaton annak a tízezer üvegnyi Béres Cseppnek a szétosztása, amelyet a Béres Gyógyszergyár Zrt. ajánlott fel a koronavírus elleni védekezést segítve a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, hogy juttassa el az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke az MTI-nek elmondta, az állami és egyházi idősotthonokhoz öt karitatív szervezet - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt - juttat el összesen hétezer üveg Béres Cseppet. A fennmaradó háromezer üveget az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak, elsősorban annak a hat intézménynek - köztük a Heim Pál Gyermekkórháznak - amely járványkórházként lett kijelölve. Emellett az adományból kap az a 30-40 kórház is, amely a koronavírus elleni védekezés következő szakaszában vállalhat nagyobb feladatot. Az államtitkár hangsúlyozta, a Béres Cseppekkel az idősek és egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni a jelenlegi nehéz időszakban. A kormány emellett ezzel az adománnyal is szeretné megköszönni az orvosok, ápolók, valamint a teljes egészségügyi személyzet koronavírus elleni óriási erőfeszítéseit. Soltész Miklós közölte: a Szent László Kórház dolgozóinak szánt adományt az intézmény főigazgatója, Vályi-Nagy István vette át. A kormány képviselője ezúttal is köszönetét fejezte ki az eddigi adományokért és felajánlásokért. Felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is szigorú rend szerint gyűjtik az adományokat: egyéni támogatásokat a nemzeti összefogás 11711711-22222222 számlaszámára vagy a 1357-es adományvonalra várnak. Tárgyadományokat azonban csak vállalkozásoktól és közösségektől tudnak elfogadni a karitatív szervezetek. MTI (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.