Kulturálódva nosztalgiázhatunk Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt héten a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) ingyenesen elérhetővé tett számos műsort, többek között egy negyven évvel ezelőtt Szegeden forgatott, irodalmi témájú ismeretterjesztő filmet is.

Mint ismeretes, a Nemzeti Audiovizuális Archívum, a Rádióarchívum és az m3.hu is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy a komolyzene, a különféle műsorok, a hangoskönyvek, a tévéfilmek és a sorozatok által az igényes szórakozás és a korosztálytól független tanulás élményét felkínálva támogassa a minőségi otthoni időtöltést.

A számos archív tartalom között megtalálhatjuk az Irodalmi barangolás című ismeretterjesztő sorozatot is, amelynek egyik epizódja Csongrád megye, és azon belül is elsősorban Szeged irodalmi múltját eleveníti fel.

Részlet a filmből

A harmincperces epizód vágóképein a nyolcvanas évek eleji Szeged látképe tárul elénk, így megcsodálhatjuk többek között a Városházát, a Belvárosi hidat, a Móra Ferenc Múzeumot, valamint a Huszár Mátyás rakpartot is negyven évvel ezelőtti valójukban. Mindeközben pedig megismerkedhetünk Juhász Gyula, Mikszáth Kálmán, Móra Ferenc, József Attila, Radnóti Miklós és Németh László irodalmi emlékeivel és a városhoz fűződő történeteivel.

A filmet IDE KATTINTVA tudja megnézni.

Előző sztori

Jó hír: laposodik a járványgörbe Magyarországon!

Következő sztori

Pozitív lett Kapás Boglárka koronavírustesztje

Legutóbbi hasonló cikkek