Közélet

Kulturálódva nosztalgiázhatunk Szegeden

Kulturálódva nosztalgiázhatunk Szegeden

2020. március 31., kedd
Kulturálódva nosztalgiázhatunk Szegeden

Múlt héten a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) ingyenesen elérhetővé tett számos műsort, többek között egy negyven évvel ezelőtt Szegeden forgatott, irodalmi témájú ismeretterjesztő filmet is.

Mint ismeretes,

a Nemzeti Audiovizuális Archívum, a Rádióarchívum és az m3.hu is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy a komolyzene, a különféle műsorok, a hangoskönyvek, a tévéfilmek és a sorozatok által az igényes szórakozás és a korosztálytól független tanulás élményét felkínálva támogassa a minőségi otthoni időtöltést. A számos archív tartalom között megtalálhatjuk az Irodalmi barangolás című ismeretterjesztő sorozatot is, amelynek egyik epizódja Csongrád megye, és azon belül is elsősorban Szeged irodalmi múltját eleveníti fel.

Részlet a filmből

A harmincperces epizód vágóképein a nyolcvanas évek eleji Szeged látképe tárul elénk, így megcsodálhatjuk többek között a Városházát, a Belvárosi hidat, a Móra Ferenc Múzeumot, valamint a Huszár Mátyás rakpartot is negyven évvel ezelőtti valójukban. Mindeközben pedig megismerkedhetünk Juhász Gyula, Mikszáth Kálmán, Móra Ferenc, József Attila, Radnóti Miklós és Németh László irodalmi emlékeivel és a városhoz fűződő történeteivel. A filmet

IDE KATTINTVA

tudja megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.