Közélet

Koronavírus: 343-ra nőtt a fertőzöttek száma, meghalt egy újabb idős beteg

Koronavírus: 343-ra nőtt a fertőzöttek száma, meghalt egy újabb idős beteg

2020. március 28., szombat
Koronavírus: 343-ra nőtt a fertőzöttek száma, meghalt egy újabb idős beteg

343-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és meghalt egy újabb idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg - írta a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és 11-re nőtt a halálos áldozatok száma. Összesítésük szerint a Magyarországon azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 343. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 329 magyar állampolgár. Az oldal adatai szerint a gyógyultak száma (34) péntekhez képest nem változott. Kórházi karanténban 87-en vannak, a mintavételek száma 10303. Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és mindenki, aki teheti, maradjon otthon, és tartsa be a szabályokat, ajánlásokat, a szombattól életbe lépett kijárási korlátozásokat. A péntek reggeli adatok 300 fertőzöttről, tíz halottról és 9275 mintavételről szóltak. MTI

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.