Sport

Kétgólos kispesti győzelem a Fórumban

Kétgólos kispesti győzelem a Fórumban

2020. március 12., csütörtök
Kétgólos kispesti győzelem a Fórumban

A Budapest Honvéd Gazdag Dániel és Djordje Kamber góljaival 2–0-ra legyőzte a Paksi FC-t a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Szent Gellért Fórumban. A kispestiek ezzel bejutottak a sorozat legjobb négy csapata közé.

A koronavírus-járvány okozta biztonsági intézkedések miatt a nézők számára nyilvános utolsó mérkőzést rendezték szerda este a Szent Gellért Fórumban. Sokan éltek a kínálkozó lehetőséggel, több mint kétezer néző gyűlt össze a lelátón. Nem csoda, hogy nagy volt az érdeklődés a találkozó iránt, hiszen a Budapest Honvéd mindenki számára ingyenessé tette a belépést, sőt, a fővárosi drukkerek számára ingyenes szurkolói buszt is indított a klub. A drukkerhad jelentős része felszisszent, amikor a hatodik percben Kamber középre fejelt labdáját a szegedi születésű Batik Bence senkitől sem zavartatva néhány méterről a paksi kapu fölé lőtte.

Kesztyűs Barna (jobbra) korábbi csapata ellen játszhatott a Szent Gellért Fórumban (Fotó: Sándor Judit)Jó barátság

A kispesti szurkolótábor régóta jó barátságot ápol a szegedi drukkerek egy részével, így a mérkőzés során többször is felcsendült néhány szegedi nóta, valamint az FK Szegedet éltető rigmus is.

Kevesebb mint húsz perc telt el a meccsből, amikor Levkovich Robi, a kispestiek súlyos sérülésből visszatérő kapusa bravúrral védett egy távoli kísérletet. Az első félidő hátralévő részében mezőnyjáték zajlott, csupán egy-egy gyér próbálkozás adódott mindkét oldalon.

Mielőtt még azonban mindenki elkönyvelte volna, hogy a párharc harmadik negyvenöt perce is gól nélkül zárul, Gazdag és Lanzafame remek kényszerítője után előbbi lőtt laposan a hálóba.

Nagy volt a hazaiak öröme a vezető gól megszerzése után (Fotó: Sándor Judit)

A második játékrész paksi lehetőséggel kezdődött, Levkovich azonban remek ütemben lépett ki kapujából és tisztázni tudott a vendégtámadó elől. A Honvéd izraeli kapusa alig tíz perccel később ismét remekül élt együtt a játékkal, amikor az előzőhöz hasonló helyzetben ugyancsak jól mozdult ki. A 70. percben a csereként beállt Könyves Norbert lövése a blokkról a kapu mellé vágódott. A szögletet követően kialakult a legnagyobb vendégziccer: Levkovich ezúttal a labda mellé nyúlt, ám Könyves fejesét a gólvonalról bólintotta ki Lovrics, így maradt az 1–0.

Igaz, nem sokáig, mert a 77. percben egy távolról középre ívelt szabadrúgást Djordje Kamber, a kispestiek csapatkapitánya a hosszú alsóba csúsztatott és ezzel végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Gazdag Dániel (középen) a gólján kívül mezőnyben is sokat hozzátett csapata sikeréhez (Fotó: Sándor Judit)

Az eredmény a továbbiakban nem változott, így a Budapest Honvéd 2–0-s összesítéssel búcsúztatta a Paksot és bejutott a sorozat legjobb négy csapata közé. – Szeretném megköszönni a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának, hogy ilyen jó pályát biztosított nekünk, ebben az idényben ez volt a legjobb, amin játszottunk – mondta lapunknak a lefújást követően Batik Bence. A 26 éves hátvéd a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, sikerük annak köszönhető, hogy végig koncentráltan játszottak, valamint a vezetőedző jelenléte is nagyban hozzájárult a továbbjutáshoz. Batik a kihagyott helyzetéről is szót ejtett. – Sajnos külsővel találtam el a labdát, talán ha talppal próbálom meg kapura tenni, akkor gól. A felső sarkot vettem célba, sajnos rossz döntést hoztam, de a legfontosabb az eredmény és a továbbjutás – fogalmazott.

A Budapest Honvéd az MTK Budapesttel játszik a Magyar Kupa elődöntőjében, míg a másik ágon a többek között a Szeged-Csanád GA-t is búcsúztató MOL Fehérvár a Mezőkövesddel játszik a döntőbe jutásért.

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó

Budapest Honvéd–Paksi FC 2–0 (1–0) Szeged,

Szent Gellért Fórum,

2000

néző.

Vezette:

Karakó

BP. Honvéd:

Levkovich – Mezgrani, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc (Uzoma, 82.) – Nagy G., Kesztyűs (Aliji, 70.), Gazdag – Lanzafame, Moutari (Ugrai, 84.).

Vezetőedző:

Giuseppe Sannino

Paksi FC:

Holczer – Bor, Poór (Könyves, 64.), Gévay, Szélpál – Bertus (Balogh B., 69.), Szakály D. (Báló, 77.), Windecker, Osváth – Sajbán M., Hahn.

Vezetőedző:

Osztermájer Gábor

Gólszerző:

Gazdag (45.), Kamber (78.)

Továbbjutott:

aHonvéd, 2–0-s összesítéssel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.