Hogyan érinti a gyerekeket a koronavírus?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dr. Kemenesi Gábor virológus, a PTE Szentágothai Kutatóközpontjának munkatársa vlogjában arról beszélt, hogy egy kínai járványtani kutatás során új összefüggések derültek ki a tíz év alatti gyerekek esetében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A virológus elmondta, összesen 391 esetet vizsgáltak, ezeknél az 1286 első kontaktot is megnézték, amelyek között voltak tíz év alatti fiatalok is.

– A járvány során elhangzott, hogy az idősebb korosztály az abszolút kockázati csoport. Azt is hallhattuk, hogy fiatalokra nem olyan veszélyes a járvány. Ez igaz, de azt eddig nem tudtuk, hogy azért nem, mert nem kapják el, vagy azért nem, mert ki sem alakul bennük – fogalmazott.

Kiemelte, a tanulmány egyik legfontosabb eredménye, hogy a bizonyítottan fertőzött emberekkel kapcsolatban lévő emberek közül csupán nyolc százaléka fertőződött meg. Ami viszont kiemelkedő, hogy háztartáson belül hatszoros volt a fertőződés kockázata.

Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy betartsuk a higiéniás szabályokat, emellett pedig lehetőség szerint minél többször fertőtlenítsük a kilincseket és az egyéb olyan területeket, ahol a család gyakran gyűlik össze. Ugyanis ezekkel csökkenthetjük az otthoni átadási kockázatot.

Előző sztori

Repedezik a rekortán futópálya a ligetben

Következő sztori

Új hírigazgató a Szeged Televíziónál és új hírportál indul Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek