Egészség

Hogyan érinti a gyerekeket a koronavírus?

Hogyan érinti a gyerekeket a koronavírus?

2020. március 10., kedd
Hogyan érinti a gyerekeket a koronavírus?

Dr. Kemenesi Gábor virológus, a PTE Szentágothai Kutatóközpontjának munkatársa vlogjában arról beszélt, hogy egy kínai járványtani kutatás során új összefüggések derültek ki a tíz év alatti gyerekek esetében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A virológus elmondta, összesen 391 esetet vizsgáltak, ezeknél az 1286 első kontaktot is megnézték, amelyek között voltak tíz év alatti fiatalok is. – A járvány során elhangzott, hogy az idősebb korosztály az abszolút kockázati csoport. Azt is hallhattuk, hogy fiatalokra nem olyan veszélyes a járvány. Ez igaz, de azt eddig nem tudtuk, hogy azért nem, mert nem kapják el, vagy azért nem, mert ki sem alakul bennük – fogalmazott. Kiemelte, a tanulmány egyik legfontosabb eredménye, hogy a bizonyítottan fertőzött emberekkel kapcsolatban lévő emberek közül csupán nyolc százaléka fertőződött meg. Ami viszont kiemelkedő, hogy háztartáson belül hatszoros volt a fertőződés kockázata. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy betartsuk a higiéniás szabályokat, emellett pedig lehetőség szerint minél többször fertőtlenítsük a kilincseket és az egyéb olyan területeket, ahol a család gyakran gyűlik össze. Ugyanis ezekkel csökkenthetjük az otthoni átadási kockázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.