Írjon nekünk

Közélet

Felháborodás: veszélyhelyzetben is büntetnek a parkolóőrök Szegeden

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Hétfő délelőtt több olvasónk jelezte, a koronavírus-járvány ellenére a parkolóőrök bőszen büntetik az autósokat Szegeden. Pedig most inkább a bécsi példa hasznosabb lenne: az osztrák fővárosban már ingyen lehet parkolni, hogy gyorsabban végezhessenek a dolgukkal az emberek.

A szegedi parkolóőröket nem tartja vissza semmilyen veszélyhelyzet, semmilyen koronavírus-járvány! Büntetnek most is, mint általában.

“Ez mindennek a teteje! Ez valaki szerint normális?”

– írta felháborodottan Helga, aki nem csak fotókat küldött, de érdekes és jogos kérdéseket is felvetett:

  • Elhiszem, hogy nekik nincs lehetőségük az otthoni munkára, de nem lehet a parkolóőröket az idős betegek segítségére “átvezényelni”, például kiszállításra?
  • Se maszk, a kesztyű is pamut és a hideg ellen véd. A vírus a papíron és a műanyagon vidáman megél. Ráadásul az automatán a gombokat sem fertőtlenítik Én érzem csak veszélyesnek ezt?
  • Szabálykövető vagyok, de múlt héten én is megálltam 8-10 percre édesanyám lakása előtt és nem váltottam jegyet, mert kapkodtam, siettem haza. Biztos vagyok benne, hogy sokan hasonlóan, kapkodva és nem szándékosan felejtik el. Biztos jó ötlet a büntetés?

Másik olvasónk, Csaba egy fényképet is mellékelt a levele mellé és csak annyit írt:

“most, amikor az emberek napi létbiztonsága van veszélyben, egy több ezer forintos parkolási büntetés anyagi csődöt hozhat”.

Ráadásul azt is megjegyzi, hogy nagyon sok szegedi lehet, aki nem itt dolgozik, de a #maradjotthon kampány miatt hazajött. Nekik napi több ezer forintba kerülne a veszélyhelyzet idején a parkolás. Ők mit tudnak tenni?

Ezeket a kérdéseket elküldtük az önkormányzatnak. Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon tervezik-e, hogy Szegeden is bevezessék átmenetileg az ingyenes parkolást, ahogy tették azt Bécsben.

 

 

 

 

 

Tovább olvasom

Közélet

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Közélet

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon.

Tovább olvasom

Közélet

Operatív törzs: Az országban mind a hét koronavírus-teszt laboratórium éjjel-nappal működik

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál