Gazdaság

Átmenetileg leáll a termelés a vásárhelyi porcelángyárban

Átmenetileg leáll a termelés a vásárhelyi porcelángyárban

2020. március 31., kedd
Átmenetileg leáll a termelés a vásárhelyi porcelángyárban

Április 10-től előreláthatólag két hétre leállítják a termelést a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi gyárában a járványhelyzetre tekintettel- tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a Villeroy Boch AG március 20-án elrendelte mind a fürdőszoba és wellness, mind az asztali kultúra üzletágában a németországi és a franciaországi gyáraiban a termelés leállítását első körben április végéig. A cég az eseményeket folyamatosan figyelemmel kísérve dönthet a leállás további meghosszabbításáról. Magyarországon az anyavállalat döntése alapján - részben a nyári szünet előrehozásával - április 10-től fokozatosan leállítják a termelést a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi gyárában is. A termelési szünet előreláthatólag két hétig tart, az üzem, amely a cégcsoport fürdőszoba és wellness üzletágának egyik legfontosabb gyártóbázisa - az aktuális járványügyi helyzet függvényében - április 27-én indulhat újra. A dolgozók a leállás alatt szabadságukat töltik.

Az intézkedést a vállalatcsoport elsősorban munkatársai védelmében hozta meg, ugyanakkor ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a fertőzés láncainak megszakításával a járvány további terjedését megakadályozza. Azokban a munkakörökben, ahol erre lehetőség volt a cég már március második felében kötelezővé tette az otthoni munkavégzést.

A Villeroy & Boch csoport a gyárak leállításával arra is készül, hogy átmenetileg alacsonyabb szintre esik a termékei iránt az igény, függetlenül attól, hogy jelenleg még zavartalanul zajlik ezek kiszállítása - áll a közleményben. A hódmezővásárhelyi üzemben szaniterkerámiákat gyártanak, a gyár a Villeroy & Boch konszern legnagyobb ilyen üzeme. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. a nyilvános cégadatbázis szerint 2018-ban 25,930 milliárd forint árbevételt ért el, melynek csaknem 85 százaléka exportból származott, az előző évben 23,277 milliárd forint volt a bevétele. Adózott eredménye 2018-ban 960 millió forintot tett ki a 2017-es 1,148 milliárd forintot követően. A cég 2018-ban 845 dolgozót foglalkoztatott.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.