Krimi

Vádat emeltek a barátnőjét megfojtó, majd elásó szegedi asszony ellen

Vádat emeltek a barátnőjét megfojtó, majd elásó szegedi asszony ellen

2020. február 3., hétfő
Vádat emeltek a barátnőjét megfojtó, majd elásó szegedi asszony ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2017 májusában egy vitát követően megölte, majd elásta barátnőjét - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint vádlott egy lakóházban élt a sértettel az utóbbi tulajdonát képező szeged-tápéi ingatlanban. A vádlott és a sértett között 2017 májusában a közös lakóhelyükül szolgáló ingatlanban szóváltás, majd verekedés kezdődött. A vita során mindketten kölcsönösen, több alkalommal, ököllel testszerte megütötték, illetőleg megrúgták egymást, a vádlott ütéseinek egy része sértett fejét érte.

A verekedés során a vádlott a hason fekvő sértettet egy nadrágszíj segítségével fojtogatni kezdte, majd puszta kézzel tovább szorította a nyakát, melynek következtében a sértett életét vesztette. A halál oka a koponyatörésen kívül a nyak leszorítása következtében beálló fulladás volt. Vádlott a sértett holttestét a lakóházból kihúzta a kertbe és az udvarban lévő medence céljára kiásott, mint egy 25-40 cm mélységű üregbe helyezte, majd lepedővel, bambuszdarabokkal és forgáccsal letakarta. Ezt követően vádlott a holttestet grillgyújtó folyadékkal leöntötte és meggyújtotta, majd miután a test összeégett, csemperagasztó folyadékkal leöntötte, betemette és a terület fölé sziklakertet emelt.

A bűncselekmény elkövetésének időpontjában sértett rendelkezett egy szegedi ingatlannal, amelynek albérlője is volt. Vádlott sértett halálát követően az albérlőt tévedésbe ejtette azzal, hogy közölte vele, hogy a sértettnek évekre börtönbe kellett vonulnia és szóban meghatalmazta őt a lakás albérleti díjának beszedésére. Vádlott megtévesztő nyilatkozata után az albérlő havi 40 ezer forintot törlesztett még mintegy 14 hónapon keresztül vádlott részére. Vádlott a rendszeres haszonszerzésre törekedő magatartásával a bérleti díjra ténylegesen jogosult örökösöknek mintegy 560 ezer forint kárt okozott.

A barátnő sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 2019. február 26-án a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a vádlottat, amelynek során figyelmeztették a hamis vád törvényes következményeire is. Vádlott a bűncselekmény elkövetésének elismerése mellett olyan tartalmú vallomást tett, amely szerint a sértett megölését követően egy ismerősét áthívta, aki kérésére segített neki a holttest elégetésében, eltüntetésében. Vádlott vallomására figyelemmel az ismerőst a nyomozó hatóság elfogta, majd gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette.

A nyomozás egyéb adatai, valamint vádlottnak a későbbiekben tett, megváltoztatott tartalmú vallomására figyelemmel a nyomozó hatóság az ismerős őrizetét megszüntette, míg a Csongrád Megyei Főügyészség a gyanúsítottkénti felelősségre vonás ellen bejelentett panaszának helyt adva, vele szemben az eljárást megszüntette.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, továbbá büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő nő bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.