Egyetem

Továbbra is előkelő helyen az SZTE a THE legújabb rangsorában

Továbbra is előkelő helyen az SZTE a THE legújabb rangsorában

2020. február 20., csütörtök
Továbbra is előkelő helyen az SZTE a THE legújabb rangsorában

Nyilvánosságra hozták a Times Higher Education Emerging Economies rangsorát, amelyen a Szegedi Tudományegyetem ismét előkelő helyen végzett. Az SZTE a 201-250. helyet szerezte meg a feltörekvő országok legjobb felsőoktatási intézményeinek rangsorában.

A 2020-ban az immáron 553 egyetemet figyelembe vett, a tavalyihoz közel 100 egyetemmel bővült rangsorban ismét jó helyen végzett az SZTE: az intézmény a 201-250. helyet tudhatja magáénak. A listát a kutatási és oktatási környezet akadémiai megítélése és nemzetközi beágyazottsága, a publikációs és idézettségi mutatók, valamint intézményi bevételek alapján állították össze. A rangsorban 8 magyar egyetem szerepel, ezek közül a Szegedi Tudományegyetem a 4. helyen áll. Ez azt jelenti, hogy az SZTE a hazai intézményeket tekintve tartja helyét a listán. A Times Higher Education Emerging Economies rangsort idén is kínai felsőoktatási intézmények vezetik, a Tsinghua University, a Peking University és a Zhejiang University. 2020-ban újdonság, hogy szaúd-arábiai és izlandi egyetemek is bekerültek. A február 18-án nyilvánosságra hozott lista

itt elérhető.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.