Sport

Szombathelyen kezdi tavaszi hadjáratát a Szeged-Csanád GA

Szombathelyen kezdi tavaszi hadjáratát a Szeged-Csanád GA

2020. február 1., szombat
Szombathelyen kezdi tavaszi hadjáratát a Szeged-Csanád GA

Két hónapnyi szünetet követően vasárnap folyatódnak a labdarúgó Merkantil Bank Liga küzdelmei. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a kiesés elől menekülő Szombathelyi Haladás vendége lesz.

Az eredményességet tekintve nem sok sikerélményben volt részük a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosainak a felkészülési időszak során. A Tisza-partiak mind a négy törökországi mérkőzésüket elvesztették, valamint az NB II. legfőbb bajnokaspiránsától, az MTK Budapesttől is vereséget szenvedtek a fővárosban. A képet valamelyest árnyalja, hogy az edzőtábor során magasabban jegyzett külföldi csapatokkal mérte össze tudását az együttes, ráadásul különböző futballstílusokból kaptak ízelítőt Germán Tamásék.

Négy érkező, négy távozó

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia négy új játékossal várhatja a tavaszi folytatást: Kuti Krisztián Debrecenből, Miroszlav Grumics és Hudák Martin Zalaegerszegről igazolt Szegedre, míg Dobronoky Viktor a klub utánpótlásából került Joao Janeiro keretébe. Négy játékos a távozás mellett döntött: Sóron Tibor a III. Kerületben folytatja, Cristian Cigan Füzesgyarmatra szerződött, mellettük Zabari Dávid és Pongrácz Viktor is máshol folytatja pályafutását.

– Mindig remek tapasztalatokkal gazdagodunk egy edzőtábor alkalmával, mert olyan külföldi csapatokkal játszunk, akik teljesen eltérő mentalitással, sebességgel, felfogással futballoznak, mint az NB II-es csapatok – kezdte Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA csapatkapitánya. – Ezeket próbáljuk elsajátítani, és kamatoztatni majd a bajnokságban. Minden mérkőzés után kielemezzük a pozitív és negatív dolgokat, ekkor látjuk, hogy miben kell fejlődni. Természetesen a csapat összekovácsolásában is nagy szerepet játszik az edzőtábor, mert ilyenkor össze vagyunk zárva néhány napig. Ez lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjük egymást, az újak pedig be tudnak illeszkedni és az eddig is kiváló csapatszellem is tovább erősödik – fogalmazott Germán.

Ismét lesz stream

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia folyamatos fejlődésre törekszik a kommunikáció és a szurkolók információval való ellátásának területén is. Ennek jegyében mostantól minden olyan idegenbeli mérkőzést, amit nem közvetít az M4 Sport, élőben nézhetik streamen. A link minden esetben a klub hivatalos honlapján lesz elérhető.

Az erős csapategységre komoly szüksége lesz vasárnap a szegedieknek, hiszen 14 órakor az előző szezonban még az első osztályban szereplő, jelenleg a kiesés rémétől fenyegetett Haladás vendégei lesznek. A két csapat ősszel 1–1-es döntetlent játszott egymással, akkor a hosszabbítás utolsó perceiben tudott egyenlíteni a vasi együttes Gyulán. Joao Janeiro, a szegediek vezetőedzője szervezett és agresszív játékot vár csapatától. – Olyan játékra számítok, amelyben megmutathatjuk valódi képességeinket. Remélem, hogy kompakt és határozott játékot produkálunk majd. A kitűzött céljainknak kell vezérelnie a gondolkodásunkat a pályán. Minden apró részletben és aspektusban szervezett csapatnak kell lennünk – summázta elvárásait a portugál tréner.

Csatár kerestetik

A vasiak télen eddig négy játékost – a kapus Verpecz Istvánt, a védő Schimmer Szabolcsot és Devecseri Szilárdot és a támadó középpályás Rácz Ferencet igazolták. Támadót viszont még nem, noha Eszlátyi István, Novák Csanád és Gaál Bálint is távozott elölről. Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója a klub honlapjának elárulta: egy csatárt még szeretnének szerződtetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.