Közélet

Botka László lecsúszott, Herczeg Tamás felkerült a turisztikailag legeredményesebb vezetők listájára

Botka László lecsúszott, Herczeg Tamás felkerült a turisztikailag legeredményesebb vezetők listájára

2020. február 6., csütörtök
Botka László lecsúszott, Herczeg Tamás felkerült a turisztikailag legeredményesebb vezetők listájára

Országosan a tizenötödik helyen áll az idegenforgalmiadó-bevétel (ifa) tekintetében Szeged a 2018-as adatok szerint – ez derül ki a turizmus.com összeállításából. A szakportál nyomtatott kiadványában azonban nem szerepeltették Botka Lászlót, pedig most a tíz turisztikailag legeredményesebb vidéki város vezetőjét is bemutatják. Helyet kapott viszont Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

– Úgy gondoltuk, elérkezett az idő, hogy a legnagyobb vendégéjszaka-számot és hazai, valamint külföldi látogatószámot elért városok, települések külön is bemutatkozhassanak a szakmának, megtudhassuk, hogyan és mit tesznek a városatyák szűkebb pátriájuk turisztikai fejlődéséért – írja a kiadvány újítása kapcsán a turizmus.com. A TOP 50 – A turizmus 50 fontos szereplőjét jegyző szakportál 2014 óta jelenteti meg kiadványát, amelyben most először mutatják be a polgármestereket.

Bekerült Bóka István (Balatonfüred), Cser-Palkovics András (Székesfehérvár), Görgényi Ernő (Gyula), Habis László (2019 októberéig Eger polgármestere), Kovács Ferenc (Nyíregyháza), Németh Sándor (Bük), Novák Ferenc (Zalakaros), Papp Gábor (Hévíz), Papp László (Debrecen) és Porga Gyula (Veszprém).

Botka László, Szeged polgármestere viszont nem szerepel a sikerlistán. Az adatok szerint egyébként Szeged 15. helyen áll az országos ifabevételek alapján.

Van ok azonban a büszkeségre: Herczeg Tamást, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóját szerepeltetik a kiadványban, így ő képviselheti a várost a tavalyi év legfontosabb turisztikai szereplői között.

Megírtuk:

Szegeden elképesztő ütemben emelik a közterület-használati díjakat 2024-ig. A szegedi vendéglátósok egy része attól retteg, hogy kénytelenek lesznek lemondani a teraszokról, ami azt jelenti, hogy nyári időszakban jelentős forgalomcsökkenésre számíthatnak. Aggályosnak tartják emellett azt is, hogy a jelenlegi bérleti díjakért nem kapnak semmilyen szolgáltatást, cserébe a város szinte hetente szervez a belvárosban valamilyen gasztrofesztivált, amellyel elviszik a vendégeiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.