Közélet

Közeledik a nagy egyetemi véradás napja

Közeledik a nagy egyetemi véradás napja

2020. február 10., hétfő
Közeledik a nagy egyetemi véradás napja

Az Országos Vérellátó Szolgálat és az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság közös véradást szervezfebruár 12-én, szerdán8.00 és 16.00 óraközött az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A biztonságos magyarországi vérellátáshoz évente mintegy 400 000 egység vérre van szükség, amelyet közel 270 000 önkéntes véradó térítésmentesen biztosít. Az önkéntes véradókra szükség van, hiszen bizonyos betegségek csak vérrel gyógyíthatók, és a vér csak véradással pótolható. A biztonságos ellátáshoz átlagosan napi 1600-1800 véradóra van szükség. A véradóknak lehetőségük van egyéni időpont foglalására is, de e nélkül is várják a donorokat.Időpont foglalás az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján, a következő linkre kattintva lehetséges:

http://www.ovsz.hu/idopontfoglalas?sid=lMkja_iw03JpBcjovlbn8g--

Az értékes ajándékcsomag mellett mindenki kap véradást tanúsító karszalagot, amelyhez az Izometria jóvoltából egy kupon is jár, ami egy aerobic vagy konditermi edzésre váltható be. A donorok azzal is profitálhatnak, hogy véradás után meghatározzák vércsoportjukat, továbbá fertőző májgyulladás (B és C vírus), AIDS (HIV) és szifilisz elleni szűrővizsgálaton is részt vesznek. A véradáshoz szükséges okmányok: lakcímkártya, arcképes igazolvány és TAJ-kártya. Véradás előtt érdemes reggelizni és sok folyadékot inni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.