//

Komoly gazdaságfejlesztést terveznek Földeákon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkészült, s a helyi képviselő-testület továbbtárgyalásra javasolta Földeák 2024-ig szóló gazdasági programját. Benne – többek közt – új művelődési ház építésével, az iskola, az óvoda és az idősek otthona fejlesztésével, s szociális bérlakások építésével – adta hírül a makohirado.hu.

Nem kis fába szeretné vágni a fejszéjét a földeáki önkormányzat a 2019-2024-es ciklusra kidolgozott gazdaságfejlesztési programjával, amelynek első olvasata a legutóbbi ülésen került a helyi képviselő-testület elé.

A Hajnal Gábor polgármester által, a testület tagjaival, a civil szervezetek vezetőivel és az intézményvezetőkkel való megbeszélések alapján összeállít programban szép számmal találhatók olyan fejlesztések, melyek évtizedes elmaradásokat hoznának be.

A fejlesztéseknél alapoznának az európai uniós, illetve állami, azaz a II. Nemzeti Fejlesztési Terv által majdan meghirdetendő pályázatokra. A község célja a település folyamatos fejlesztése annak érdekében, hogy a megfelelő színvonalú alapellátást és az igényelt szolgáltatásokat biztosító intézményhálózat okán élhető legyen, maradjon a település.

További részletek ITT olvashatók.

 

Előző sztori

Tönkreteszik a kutyások a kutyafuttatót az EPAM-nál

Következő sztori

Már több mint 2000 milliárdért vásároltunk állampapírt

Legutóbbi hasonló cikkek

Az országutak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…