Két “beszédes kép” a keddi időjárásról

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Gádoros, 2020. február 11. A jégesõ után maradt jégdarabokat lapátolják a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én. MTI/Rosta Tibor

Megirigyelhette április szeszélyét február. Reggel még a kabátokat behúzva, sapkában, esernyővel indult mindenki munkába, délután már a sapkákat és az esernyőt is elfelejthetjük, sőt a bátrabbak akár a kabát cipzárját is lehúzhatják.

Reggel fél 9, Szeged:

Fotó: Kovács Ferenc

Reggel térdig ért a víz Szegeden és igen komor hangulatú volt az időjárás, alig több mint 0 fok volt és 8 óra után hatalmas vihar csapott le a városra.

Délután 2 óra, Szeged.

Fotó: Kovács Ferenc

Délutánra már nyoma sem volt a reggeli viharnak, a hőmérő higanyszála is majdnem 10 fokig kúszott fel, már-már tavaszi hangulatot csempészett a városba az időjárás.

Az előrejelzés szerint délután csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű csapadék elszórt záporok formájában. Délután 6-12 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán a változóan felhős-napos időben elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, a hegyekben és kezdetben északkeleten akár hózápor. Veszít erejéből a szél, de még többfelé előfordulhatnak erős, néhol viharos lökések. Hajnalban helyenként fagyhat, napközben 4-11 fok valószínű.

 

Előző sztori

Újból támad az újszegedi rém?

Következő sztori

A vészkorszak hős asszonyairól szóló sorozatot indít a vásárhelyi Emlékpont

Legutóbbi hasonló cikkek