//

Ismét véradókat várnak az egyetemre

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Népszerű és tömegesen látogatott rendezvényeinek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem 2019-ben elnyerte a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” címet. 2020-ban első alkalommal február 12-én, szerdán 8 és 16 óra között várják az önkénteseket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

A donoroknak lehetőségük van egyéni időpontfoglalására is, de enélkül is számítanak rájuk. Időpontfoglalás az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján.

A sikeres véradókat az Izometria jóvoltából megajándékozzák egy kuponnal, ami beváltható egy aerobik- vagy konditermi edzésre. Az értékes ajándékcsomag mellett mindenki kap véradást tanúsító karszalagot. A véradás során meghatározzák a donorok vércsoportját, továbbá fertőző májgyulladás- (B és C vírus), AIDS- (HIV) és szifilisz- szűrővizsgálaton is részt vesznek.

A rendezvény részét képezi a Vöröskereszt kampányának is, a kampánnyal és az ajándékokkal kapcsolatos releváns információk itt találhatóak.

A véradáshoz szükséges okmányok: lakcímkártya, arcképes igazolvány és tajkártya. Véradás előtt érdemes enni és sok folyadékot inni.

(Forrás: SZTE)

 

Előző sztori

Ismét munkába állt a szegedi koldusmaffia?

Következő sztori

Meg sem lepődünk: esik az eső, úszik a város

Legutóbbi hasonló cikkek

Az országutak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…