Sport

Gepárdsimogatással pihente ki az edzőtábor fáradalmait Birkás Balázs

Gepárdsimogatással pihente ki az edzőtábor fáradalmait Birkás Balázs

2020. február 19., szerda
Gepárdsimogatással pihente ki az edzőtábor fáradalmait Birkás Balázs

Birkás Balázs, az NKM Szeged VSE világ- és Európa-bajnok kajakosa korábban azt nyilatkozta az öthetes dél-afrikai edzőtáborral kapcsolatban, hogy ezúttal valószínűleg kevesebb aktív pihenős programban lesz része. Ennek ellenére az utolsó hétvégéhez érve egy délutánt a kikapcsolódásnak szentelt csapattársaival, és így egy életre szóló élménnyel gazdagodott.

– Elmentünk egy szafariparkba, ahol lehetőségünk nyílt együtt sétálni egy gepárddal – mesélte lapunknak a tokiói olimpiára készülő kajakos. – Megetettük, aztán megsimogattuk. Szelíd volt, végig élvezte a simogatást és még dorombolt is hozzá. Tényleg egy életre szóló élmény volt, szerencsére sikerült ezt nagyszerű képekkel is megörökíteni – idézte fel emlékeit.

Viccesen hozzátette, nem mindennapi tanácsot kapott az állat gondozójától.

– A gondozó annyit mondott az etetés előtt, hogy ha baj van, akkor az a lényeg, hogy gyorsabban fussak, mint a leglassabb a csoportban – mondta mosolyogva.

– Balesetük még nem volt, arra kellett figyelni, hogy a gepárd lábát ne fogjuk meg, azon kívül bárhol hozzá lehetett érni – osztotta meg kalandjai részletét. Birkás úgy érzi, hogy néha túlságosan beletemeti magát a munkába, és olyankor elfelejti élvezni, hogy ilyen helyeken jár, pedig szerinte a kikapcsolódás is kulcsfontosságú a sikeres felkészülés érdekében. – Kell a változatosság, kell az élmény, hogy feltöltődve mehessünk vissza evezni. Fontos, hogy ne felejtsük el átélni és élvezni az ilyen pillanatokat – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.