Közélet

Független szegedi bíróságért tüntetnek Szabó Bálinték

Független szegedi bíróságért tüntetnek Szabó Bálinték

2020. február 28., péntek
Független szegedi bíróságért tüntetnek Szabó Bálinték

Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom elnöke pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, a Cserepes sori kereskedőket ért bírósági vegzálások miatt elhatározták, hogy tüntetést szerveznek a Szegedi Törvényszék épülete elé.

Szabó Bálint elmondta, pénteken 10 órakor kilakoltatták volna a Cserepes sori piacon Váci Tibor családját, de miután benyújtották a Szegedi Törvényszék ellen az elfogultsági kifogást, úgy döntöttek, hogy elnapolják a tervezett kilakoltatást. Az önkormányzati képviselő kijelentette, márciusban tüntetést szerveznek a Szegedi Törvényszék épülete elé.

– A Cserepes sori piac kereskedőit ért bírósági vegzálások voltak az utolsó cseppek a pohárban. Úgy döntöttünk, hogy március 13-án, 18 órára Független Szegedi Bíróságot elnevezésű tüntetést szervezünk a Szegedi Törvényszék épülete elé

– jelentette ki Szabó.

Hozzátette, azt követelik a törvényszék elnökétől és a botrányba keveredett bíráktól, hogy távozzanak hivatalukból.

Szabó Bálint szót ejtett arról is, hogy a hétfőn elindult népszavazási kezdeményezéshez további két kérdésre is választ várnak. Az egyik kérdés arra vonatkozik, hogy egyetértenek-e azzal, hogy az önkormányzat fejlessze a szegedi Cserepes sori piacot. A másik kérdés a piac szélénél, a Rákóczi utca és a Petőfi Sándor sugárút kereszteződésének körforgalommá alakítására vonatkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.