Közélet

Férfiruhaszabónak tanuló rabok vizsgáztak Szegeden

Férfiruhaszabónak tanuló rabok vizsgáztak Szegeden

2020. február 18., kedd
Férfiruhaszabónak tanuló rabok vizsgáztak Szegeden

Február elején kezdődtek az elméleti és gyakorlati vizsgák az asztalos- és a férfiruhaszabó-tanulóknak a Szegedi Fegyház és Börtön szomszédságában, az elítéltek szakmaképzését és foglalkoztatását szervező Nagyfa-Alföld Kft. üzemcsarnokaiban - számolt be a Magyar Nemzet.

A szakmát tanuló elítéltek két évvel ezelőtt ültek iskolapadokba és álltak a munkaasztalokhoz, hogy OKJ-s bizonyítványt szerezzenek, amelynek birtokában a szabadulásuk után elhelyezkedhetnek. A közel harminc tanuló heti három napon át az elméleti oktatás után a gyakorlatban sajátította el a követelményeket. Tóth Ibolya bv.-ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, kiemelt feladatuk, hogy a Szegedi Szakképzési Centrummal olyan szakmát oktassanak a fogvatartottaknak, amelynek elsajátítását követően szabadulás után munkát találhatnak. Az elmúlt évben csaknem nyolcvanan szereztek szakmunkás-bizonyítványt – egyebek mellett – villanyszerelő-, asztalos-, kőműves-, szobafestő- és kertészképzésen. Tegnap tizennégy fogvatartott vizsgázott férfiruhaszabó-szakmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.