Hírzóna

Bigámiát követett el egy csongrádi asszony

Bigámiát követett el egy csongrádi asszony

2020. február 13., csütörtök
Bigámiát követett el egy csongrádi asszony

Megrovásban részesítette a Csongrádi Járási Ügyészség azt a helybeli nőt, aki korábbi házasságának érvényes fennállása alatt kötött újabb házasságot 2018 nyarán - közölte a vádhatóság.

A Csongrád Város Jegyzőjének feljelentése alapján indult eljárásban megállapították, hogy a magyar állampolgárságú nő 2007 augusztusában kötött házasságot Olaszországban egy olasz állampolgárral. Ezen házasság érvényes fennállása alatt a gyanúsított 2018 májusában jelent meg Csongrádon a Polgármesteri Hivatalban, hogy egy másik férfival bejelentse házasságkötési szándékát. A nő ekkor úgy nyilatkozott, hogy hajadon családi állapotú. Mindezeket követően 2018. augusztus 11-én Csongrádon házasságot kötöttek annak ellenére, hogy korábbi házassága érvényben volt, azt a 2018. október 8-án kelt és 2019. május 22-én jogerőre emelkedett határozatával bontotta fel az illetékes olasz bíróság.

A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit, így új férjét sem tájékoztatta.

A kettős házasság bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség figyelemmel arra, hogy a cselekmény az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabás is szükségtelen, valamint a gyanúsított büntetlen előéletére, beismerő nyilatkozatára, a cselekmény elkövetését megbánó magatartására is tekintettel a büntetőeljárást megszüntette és a nőt megrovásban részesítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.