Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Újabb érdekes név bukkant fel a Szeviép-bírák botrányában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nincs megállás, a PestiSrácok újabb információkkal szolgál a Szeviép-üggyel kapcsolatban. Mutatjuk a részleteket.

A portál korábban már több olyan körülményt is bemutatott, amelyek alapján a Szeviép-vezéreket felmentő bírói tanács tagja, Nóvé Ágnes vélhetőleg összeférhetetlen volt az üggyel és nem is tárgyalhatta volna azt.

A lap most egy újabb gyanús körülményre bukkant, méghozzá a bírónő családi cége, az Éptárker Kft. interneten elérhető céges dokumentumai között. Egy olyan meghatalmazást találtak, amely arra enged következtetni, hogy Nóvé Ágnes és férje közös építőipari cége kapcsolatban állt a Szeviép-ügy egyik vádlottjának védőjével.

A PestiSrácok.hu cégbírósági adatok között lett figyelmes egy egyszerű meghatalmazásra, amelyben az Éptárker Kft. képviselője meghatalmaz egy magánügyvédet, akit mellesleg ugyan úgy hívnak, mint Nóvé Ágnes bírónő édesanyját, hogy cégbírósági változás bejegyeztetésében eljárjon.

Az alábbiakban a portál cikke olvasható:

Nem is ez az érdekes, hanem ahogy az lenni szokott, az “apró betűs rész”. A dokumentum alján áll azoknak az ügyvédeknek a neve, akik jogosultak képviselni a meghatalmazott ügyvédet – vélhetően a tulajdonos Nóvé bírónő édesanyját. Az ügyvédek sorában szerepel dr. Izsák Péter, aki viszont nem más, mint a Szeviép-ügy elsőrendű vádlottjának, az építőipari cég akkori igazgatósági tagjának, O. Józsefnek a védője. Az ügyvéd szaknévsorban egyetlen Izsák Pétert találtunk, akinek irodája Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton található. Tehát az a lehetőség sem áll fenn, hogy csak névegyezésről lenne szó.

SZEGEDNEK IS DOLGOZOTT IZSÁK ÜGYVÉD ÚR

Kíváncsiak voltunk, vajon egyéb kötődéseik is vannak-e az ügyvéd úrnak, ezért nevére rákerestünk az Opten adatbázisában. Az internetes cégadattár egyértelműen mutatja, hogy dr. Izsák Péter 2002-től 2006 végéig, tehát a szocialista kormányok alatt a Botka László vezette szegedi önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló ingatlan- és vagyonkezelő cég igazgatósági tagja volt. 

A BÍRÓNŐ CSALÁDI CÉGÉTŐL IS VOLT MEGBÍZÁSA A VÉDŐNEK

Nyilván az ügyvéd úrnak nem lehetett rálátása, hogy a korábban általa (is) igazgatott vagyonkezelő cég, az IKV Zrt. 12,4 millió forintért  adott el egy Szeged belvárosában lévő 100 négyzetméteres, polgári lakást a Szeviép-ügy tanácsvezető bírájának, Kovalcsik Évának. Az azonban felvet néhány összeférhetetlenségi kérdést, hogy Nóvé Ágnes egy olyan, egyébként kiemelt súlyú büntetőügyben bíráskodik, amelyben az egyik vádlottat egy olyan ügyvéd védi, aki meghatalmazást kapott arra, hogy a bíró családi cégének ügyes-bajos dolgaiban is eljárjon. Arról nem is beszélve, hogy az ügyvéd egyébként az ügyben vastagon szereplő Szegedi önkormányzat vagyonkezelő cégének korábbi vezetője. Persze arról se feledkezzünk meg, amit sorozatunk harmadik részében tártunk olvasóink elé, miszerint a Szeviép-ügy harmadrendű vádlotti védőjének a felesége volt az, aki a büntető-kollégium vezető-helyetteseként erre a bírói tanácsra szignálta ki az ügyet.

ÚJABB KÉRDÉSEKET KÜLDTÜNK A TÖRVÉNYSZÉKRE

A legfrissebb információink alapján megkerestük a Szegedi Törvényszéket, rajtuk keresztül Nóvé Ágnes bírónőt, akiktől azt kérdeztük, mióta és konkrétan milyen kapcsolatban áll a Szeviép-ügy vádlotti védőjével, Izsák Péterrel Novák bírónő családi cége az Éptárker Kft. Az immáron megbízott törvényszéki elnöktől pedig azt kérdeztük, hogy az Izsák Péter személye alapján fennálló körülményeket, miszerint kapcsolatban áll a bírói tanács egyik tagjának cégével, továbbá hogy a védő igazgatósági tagja volt annak az önkormányzati ingatlankezelő cégnek, amelytől a tanácsvezető bírónő rendkívül jutányos áron jutott hozzá, egy ma a sokszorosát érő belvárosi lakáshoz, nem tartja-e összeférhetetlennek? Az OBH elnökétől újabb megkeresésünkben azt kérdeztük, várható-e hogy fegyelmi eljárás indul az ügyben?

Tovább olvasom

Hírzóna

Víz alá került az algyői szabadstrand is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem érdemes meglátogatni a tiszai strandokat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Idén már nem koncertezik a Quimby, Kiss Tibi terápiára megy

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pihenésre van szüksége.

Tovább olvasom

Hírzóna

Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Kínából érkező lélegeztetőgépek az Állami Egészségügyi Ellátóközpont raktárába kerülnek.

Tovább olvasom

Aktuál