Közélet

Új módszertani központ nyílt Szegeden

Új módszertani központ nyílt Szegeden

2020. január 21., kedd
Új módszertani központ nyílt Szegeden

A MONTÁZS projekt keretében AAK-módszertani központ nyílt Debrecenben, Kaposváron és Szegeden, ahol komplex kommunikációs szükségletű személyek és családtagjaik, valamint a velük foglalkozó szakemberek számára nyújtanak módszertani szolgáltatást és támogatást. A szolgáltatás célja a komplex kommunikációs igényű emberek minél teljesebb társadalmi részvételének biztosítása.

Az augmentatív (helyettesítő) és alternatív kommunikáció - röviden AAK - azoknak a személyeknek nyújt segítséget, akik a beszéd és/vagy írásos kommunikáció átmeneti vagy végleges zavara miatt nem képesek kielégíteni valamennyi kommunikációs igényüket. Esetükben a kommunikációs nehézségek az AAK eszközeivel és módjaival enyhíthetők. A MONTÁZS projekt keretében nyílt AAK-módszertani központokban kompetencia-felmérés, AAK-fejlesztés és tanácsadás, térítésmentes eszközkölcsönzés és speciális kommunikációs segítő szolgáltatás zajlik. A speciális eszközök között megtalálhatók különféle kialakítású és típusú hangadó gépek, egyéb kommunikációs alkalmazással működő okoseszközök, valamint ezek használatát segítő adaptációs eszközök. Az AAK-módszertani központban dolgozó szakemberek feladata a speciális kommunikációs igény felmérése, egyénre szabott fejlesztés, tanácsadás, az eszközök kiválasztása, használatuk begyakorlása, a fejlesztés és támogatás folyamatos követése. Szegeden a Gemma Iskola Nonprofit Közhasznú Kft. intézményében alakult központ: Cím: 6724 Szeged, Bakay Nándor u 50. Tel.: 62/ 891-800; +36 30 266-0973 E-mail:

aak.szeged@fszk.hu

Elérhetőség:

  • név: Péntek Norbert – diszpécser
  • cím: 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 50.
  • tel.szám: +36 30 266-0973
  • email cím:pentek.norbert@fszk.hu
  • ügyfélfogadási idő: 9:00 – 15:00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.