Hírzóna

Szerb embercsempészt vágnának rács mögé Szegeden

Szerb embercsempészt vágnának rács mögé Szegeden

2020. január 21., kedd
Szerb embercsempészt vágnának rács mögé Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki szombat éjjel 14 illegális határátlépő Nyugat-Európába történő csempészésében nyújtott segítséget - közölte a vádhatóság.

A gyanú szerint a férfi január 18-án éjjel 3 óra körüli időben Deszk és Klárafalva között ismeretlen személyektől kapott megbízás alapján illegális határátlépőket kívánt felvenni az autójába. A tizennégy, magát pakisztáninak és bangladesinek valló személy közül öten már az autóba szálltak, amikor a rendőrjárőr intézkedés alá vonta a szerb férfit.

Az ezt követő nyomozás megállapította, hogy az illegális határátlépésre csónak segítségével került sor a szerb-magyar határon, valamint az eljárás tisztázta azt is, hogy a gyanúsított által tovább szállítani szándékozott személyek a Magyarország területén történő tartózkodás jogszerű feltételeivel nem rendelkeznek.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.