Krimi

Összevesztek, áthajtott férjén az autóval

Összevesztek, áthajtott férjén az autóval

2020. január 13., hétfő
Összevesztek, áthajtott férjén az autóval

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a Szeged környéki faluban lakó nővel szemben, aki 2017 decemberében egy veszekedés közben ült autóba, majd az elé ugró férjét elütve annak halálát okozta - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott és férje között elsősorban a sértett italozó életmódja és agresszív természete miatt hosszabb ideje megromlott a kapcsolat, azonban a gyakori konfliktusok ellenére együtt éltek. A sértett 2017. december 27-én a kora délutáni órákban is alkoholt fogyasztott, majd délután 4 órakor közös házukban megtámadta a vádlottat, őt meglökte, fojtogatta.

A vádlott a támadás elől ki tudott térni, magához vette a közös gépkocsijuk kulcsát és a házból kirohanva azt elhagyta. A menekülés céljából a vádlott a ház előtt parkoló autójukba ült és a támadás miatti tudatszűkült állapotban nagy gázt adva, kipörgő kerekekkel elindult. Röviddel az elindulás után elütötte a gépkocsi első lökhárítójával a sértettet, aki a motorháztetőre zuhant. A vádlott a gázolást észlelve a lábát a gázpedálról levette, valamint a műútra is ráhajtott, ami miatt a sértett a gépkocsi elé, az útra esett. A vádlott ezt észlelte, ugyanakkor bár már nem gyorsított, de nem is fékezett, így ráhajtott az aszfalton fekvő sértettre.

A férfi teste a gépkocsi alvázában fennakadt, majd a fékezés nélkül továbbhaladó autó a testet vonszolva a túloldali útpadkára felhaladva ott fennakadt a sértett testén. A vádlott még ekkor is ismételt gázadással próbálta a gépkocsit a fennakadásból kimozdítani, azonban az autó kerekei kipörögtek és azzal nem tudott elindulni.

A sértett a ráhaladás, a beszorulás, valamint a mellkas összenyomatása miatt életét vesztette. Amennyiben a vádlott a sértett elütését követően akárcsak lassítófékezést is alkalmazott volna, a gépkocsi nem haladt volna rá a sértettre és így a halálos következmény sem állt volna be.

A főügyészség a nőt erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.