Hírzóna

Orbán Viktor vasárnap Prágába utazik a felújított operaház megnyitó gálakoncertjére

Orbán Viktor vasárnap Prágába utazik a felújított operaház megnyitó gálakoncertjére

2020. január 4., szombat
Orbán Viktor vasárnap Prágába utazik a felújított operaház megnyitó gálakoncertjére

Andrej Babis cseh kormányfő meghívására Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a felújított prágai Állami Opera ünnepélyes megnyitóján vasárnap este - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hozzátette: a két felvonásos gálakoncert előtt Andrej Babis és Orbán Viktor közösen megtekintik az épületet. A Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a főpályaudvar között álló épület felújítását és a berendezések korszerűsítését 2017 tavaszán kezdték el. Az Állami Opera társulatai az elmúlt év végén költöztek vissza az épületbe. Az ünnepi zenei műsor Alice Nellis rendezésében megismerteti a nézőkkel az épületben működő négy társulat történetét. Az operaház közleménye szerint az épület neorokokó stílusú nézőtere és a színpad a lehető legnagyobb mértékben visszakapta eredeti, tehát a színház megnyitása utáni arculatát. A nézőtéren 1016 személy foglalhat helyet. Minden bársonyszéken lehetőség lesz arra, hogy a néző világnyelveken feliratozva is követhesse a színpadi történéseket. A mai cseh Állami Opera épületében nyílt meg 1888-ban az akkori Új Német Színház, amely a prágai németség színházi kultúráját szolgálta. A második világháború után a prágai német színházak megszűntek, az Új Német Színház épületében a cseh Állami Opera kapott helyet. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.