Közélet

Negyven határon túli kisgyerek életét mentették meg Szegeden

Negyven határon túli kisgyerek életét mentették meg Szegeden

2020. január 15., szerda
Negyven határon túli kisgyerek életét mentették meg Szegeden

Szőcs Hanna, a 7 éves kézdivásárhelyi kislány gyógyításával zárult le kedden a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club Gift of Life (GOL) „Ajándékozz életet” programjának harmadik üteme. Hanna volt a negyvenedik olyan határon túli gyermek, akit a szegedi orvosok gyógyítottak meg - írja a Délmagyar.

Mint a keddi sajtótájékoztatón kiderült, a kislányon veleszületett nyitott szív katéteres zárást végeztek el a beavatkozás során. A sikeres műtétet Katona András, a II. Belgyógyászati Klinika orvosa végezte el, aki a GOL Program támogatásával az USA-ban ismerkedett meg ezzel az eljárással. A beavatkozás során közreműködött Hartyánszky István szívsebész is, aki korábban már Budapesten is részt vett a programban. Elmondta, jelentős fejlődésen, újításon ment keresztül a szívsebészeti szakma, többek közt ilyen új módszer az is, amivel Hannát operálták most meg, viszont ezt csak bizonyos esetekben lehet elvégezni. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.