Egyetem

Napi cuki: terápiás kutyával a vizsgadrukk ellen

Napi cuki: terápiás kutyával a vizsgadrukk ellen

2020. január 23., csütörtök
Napi cuki: terápiás kutyával a vizsgadrukk ellen

Egyre stresszesebbek az egyetemi hallgatók, ezért a Szegedi Tudományegyetemen terápiás kutya segít a vizsgadrukk leküzdésében. A pénzügy-számvitel vizsgán a diákok simogathatják, és akár ölükbe is vehetik Diót, a törpe schnauzert – számolt be a Délmagyar.

– A pénzügy-számvitel szóbeli vizsgán hallgatóinkat terápiás kutya segíti a vizsgastressz oldásában, eltereli figyelmüket az utolsó pillanatban kapkodva tanulásról. Az utóbbi évek ta­pasztalata ugyanis az, hogy egy­­re stresszesebbek a hallgatók, és a vizsgák eleje azzal telik, hogy nyugtatom őket– mondta a lapnak Lippai-Makra Edit tanársegéd.

Dió a tanárnő kutyája, de elvégezte a kétéves terápiás kiképzést. Most a diákoknak segít elterelni a figyelmet az előttük álló megmérettetéstől, nyugodtabb légkört biztosít, így csökkenti a vizsgadrukkot. További részletek

ITT

olvashatók

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.