Minden választókerületi elnököt beszámoltatott Orbán Viktor

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Népszava információi szerint Orbán Viktor kormányfő tegnap befejezte a Fidesz választókerületi elnökeinek meghallgatását, és a hírek szerint értékelését is.

A tavaly október 13-i helyhatósági választások eredményét értékelő beszélgetések múlt héten hétfőn-kedden kezdődtek, így az elmúlt napokban – a Népszava egyik forrása szerint – a miniszterelnök sorra fogadta a választókerületi elnököket, napi nyolc-kilenc órában. Az érdemi megbeszéléseken Orbán Viktoron kívül részt vett Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója, és időnként egy-egy területtel foglalkozó kormányzati szakpolitikus is.

Korábbi sajtóhírek szerint 15-20 választókerületi elnököt válthat le Orbán Viktor (ez a jogkör ugyanis a párt elnökéhez tartozik kizárólagosan) a Fidesz számára a vártnál gyengébb eredményt hozó helyhatósági választások miatt. (Annak ellenére, hogy átszámítva az eredményeket az országgyűlési körzetekre, bőven kényelmes többsége lenne a Fidesznek most is.)

– Azok, akik már 2018-ban is a leggyengébb egyharmadot jelentették az egyéni választókerületi eredmények szempontjából és nem sikerült javítaniuk, komolyan aggódhatnak, de azok is, akiknek a körzetében látványosan meggyengült a párt helyi szervezete – mondta a Népszava egyik forrása.

A HVG figyelmeztet arra, hogy vélhetően nem mindegyik választókerületi elnökkel tudott egyelőre egyeztetni Orbán Viktor. A miniszterelnök szerdán ugyanis Indonéziába utazik és még csak a 106 képviselő valamivel több mint harmada – nagyjából negyven képviselő – járt nála. De Győr két választókerületi elnöke, Kara Ákos és Simon Róbert Balázs esetében is azt diktálja a logika, hogy csak a vasárnapi időközi polgármester-választás után, az eredmények ismeretében beszéljen velük a jövőről.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Megint meglódultak a migránsok, legutóbb ötvenegyet fogtak Csongrádban

Következő sztori

Isztambulnál, Buenos Airesnél és Kairónál is drágább az élet Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek