Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Mikler Roland: Ha meglepetésről beszélünk, akkor még néha magunkat is meg tudjuk lepni

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

A válogatott legrutinosabb játékosa Mikler Roland. A MOL-Pick Szeged kapusa több mint kétszáz alkalommal szerepelt a magyar csapatban, ezzel egymagának több meccs van, mint a fél csapatnak összesen. Csapatkapitányként nagyon fontos szerep vár rá a szombaton kezdődő Európa-bajnokságon. Rutintalanság ide, fiatalság oda, Mikler Roland nem tartja esélytelennek a válogatottat az oroszok elleni első meccsen sem.

– Egy megfiatalított és nemzetközi szinten rutintalan válogatott kapitányaként a pályán kívül és a pályán is hatalmas feladata lesz az Eb-n. Kellett erre külön készülnie?
– Valóban nagyon komoly feladat. Próbálom nem úgy felfogni mint egy terhet, hanem mint egy nagy kihívást, de nekünk a, rutinosabb játékosoknak össze kell fognunk ezt a fiatal csapatot. Sokan még nem voltak világversenyen a válogatottal, sőt többen nemrégen kerültek a be a csapatba. Fekete lóként megyünk ki és ha meglepetésről beszélünk, akkor még néha magunkat is meg tudjuk lepni. Nyilván az lenne a legjobb, ha egyre kiegyensúlyozottabban teljesítenénk, de nagyon nagy feladat áll előttünk.

– Nincs eredménykényszer – ahogy a szövetség fogalmazott: nincs elvárás a válogatottal szemben – a jövő építése a legfontosabb cél. Ez könnyíti a feladatukat?
– Ha irreális célokat akarnánk kitűzni magunk elé, az visszájára fordulhat és rosszul sülne el. A legfontosabb, hogy ez a csapat összeálljon és kiforrja magát és ha erre ez az Európa-bajnokság rámegy, az csak mindenkinek pluszt adhat. Persze a győzelem a cél és nem úgy megyünk a pályára, hogy veszíteni szeretnénk. Ha azt a munkát, amit elvégeztünk, 90-95 százalékban a pályára tudjuk vinni a meccseken, akkor ez a csapat tud győzni az oroszok vagy akár Izland ellen is. A dán válogatott más kategóriát képvisel. Tudunk meglepetést okozni pozitív és negatív irányba is, de kijöhet belőlünk egy jó és felszabadult teljesítmény. Ebben bízom és ebbe az irányba tolom a srácokat is.

– Érzi és látja ebben a csapatban a jövőt?
– Ez a csapatunk és ez a jövőnk. Ne feledjük azt sem, hogy sok a sérültünk, akik nem lehetnek most itt. Velük kiegészülve és az utánpótlásból érkező tehetségek beépítésével el lehet kezdeni építkezni. Bízom benne, hogy ez az Eb egy szép jövő kezdete lesz.

– A játékosok nemzetközi rutinjának hiányát egy kapus talán még jobban megérzi. Másképp készül a meccsekre, mint korábban?
– Sokkal higgadtabban kell a kapuban állnom és sokkal jobban kell koncentrálnom az ellenfél lövéseire, egy-egy játékos extra lövésére. De a védekezésünk az, amiben van még potenciál, belső posztokon magasak vagyunk, bízom benne, hogy az edzők által kitalált rendszer működni fog. Ha ez így lesz, akkor a védekezésünk és egy jó kapusteljesítmény jó alap lehet. Nem lesz egyszerű, de a sikerért meg kell dolgozni.

Folyamatos kapcsolatban a családdal
Mikler Rolandnak és feleségének nyáron születtek ikrei. A kapus azóta amikor csak lehet a családjával van, és az őszi teljesítményét nézve még talán lendületet is adott a pályafutásának az apai “szerep”. A szakmai stáb a felkészülés alatt megengedte Rolandnak, hogy kevesebbet legyen a csapattal és többet a családja mellett, azonban ameddig Svédországban van a családfő, addig csak az internet segítségével tudják tartani a kapcsolatot. Édesapaként ez az első olyan alkalom, hogy hosszabb időre utazik el otthonról a szegedi kapus. “Nehéz lesz a családom nélkül Svédországban. Talán a pályafutásom és életem legnehezebb döntése volt, hogy itt hagyjam őket. De mindent megoldunk, amennyire csak lehet tartani fogjuk a kapcsolatot. A feleségem nagyon komoly támogatást ad. Tudja, hogy nekem a kézilabda az életem és ő volt az, aki azt mondta, hogy nekem itt a helyem a válogatottban.”

Hírzóna

Szoboszlai Dominik lett a szezon legjobbja Ausztriában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

A magyar válogatott játékost a bajnokságban szereplő klubok vezetőedzői és a elnökei szavazatai alapján választották legjobbnak.

Tovább olvasom

Sport

Forma–1: Bottas nyerte az idénynyitó Osztrák Nagydíjat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány miatt csaknem négy hónapos csúszással kezdődött az idény.

Tovább olvasom

Sport

Bemutatták a kézilabda Bajnokok Ligája új trófeáját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

A “robotkar” helyett ezentúl egy hálóban landoló labdáért küzdenek majd Európa legjobb kézilabdacsapatai.

Tovább olvasom

Aktuál