Közélet

Megkönnyítették a családfakutatást a makói levéltárban

Megkönnyítették a családfakutatást a makói levéltárban

2020. január 24., péntek
Megkönnyítették a családfakutatást a makói levéltárban

A múzeumokhoz, a kiállítóhelyekhez képest egy kicsit titokzatosabb munka folyik a levéltárakban, legalábbis sokan így gondolják – fogalmazott Urbancsok Zsolt, a makói levéltár igazgatója a Rádió 7-nek.

A szakember szerint azon dolgoznak, hogy az intézmény sokkal nyitottabbá váljon. Hozzátette: nem csupán a kutatókat szolgálják ki, hanem kiállításokat, konferenciákat és könyvbemutatókat is szerveznek. Az idén első alkalommal csatlakoznak a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz is. Emellett csoportos látogatásokat tartanak, illetve az egyre népszerűbb családfakutatást is megkönnyítették. Az igazgató kiemelte: a gyönyörű udvarukat is be szeretnék vonni a nyitott intézményi programba, így például a június Múzeumok éjszakája során egy szabadtéri színpadot is felállítanak itt. A családfakutatás esetében pedig megjegyezte: most már elég néhány kattintás a számítógépükön ahhoz, hogy érdekes adatokhoz jusson az érdeklődő. Korábban ezt csak úgy tudták megoldani, hogy Budapestről kértek le mikrofilmeket, ami igen hosszadalmas folyamat volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.