Kíméli az enyhe tél Szegedet

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kerüli a zord időjárás a várost, ezért sokkal kevesebb munka jut a Szegedi Környezetvédelmi Nonprofit Kft.-nek (SZKHT) és a Nemzeti Közműveknek a városban. Az áramszolgáltató szerint az elmúlt napokban a külterületeken okozott problémákat a fagy.

Kevés kárról számolt be portálunknak a SZKHT. Megkeresésünkre Makrai László ügyvezető igazgató elmondta, a havazás hiánya miatt jóval kevesebbszer kell a járműveknek kivonulniuk, ezért kevesebb az ügyeleti munkaidő, illetve kevesebb homok, só, illetve kalcium-klorid és üzemanyag fogy. Ennek ellenére a lefagyások miatt a géppark kisebb része a múlt héten több hajnalon mentesített. – Az ügyeletet fenntartjuk, de kevesebb sofőrnek kell így dolgoznia – ismertette.

Az ügyvezető azt is elárulta, nem volt jelentős zúzmaraterhelés, mindössze egyszer jelentettek be faágleszakadást – ez nem egyezik meg a Hajnóczy utcai esettel, amelyről portálunk a Magyar Hírlap cikke alapján számolt be kedden.

Fotó: Kovács Ferenc

A Nemzeti Közművektől is hasonló válaszokat kaptunk, közlésük szerint jellemzően külterületeken okozott gondot az elmúlt napokban a fagy. Közösségi oldalukon látványos fotókon szemléltették, hogy helyenként karnyi vastagságúra duzzad a jég a vezetékeken.

Fotó: NKM / Facebook

– A tömeges üzemzavar Kecskeméttől Békéscsabáig az elmúlt napokban összesen 60 ezer ügyfelünknél okozott rövidebb vagy hosszabb ideig áramszünetet. Voltak, akik csak néhány perces áramkimaradást érzékeltek, de voltak, akik több órára maradtak áram nélkül. Vasárnap délutánra már valamelyest javult az időjárás és kevesebb fennakadást okozott a középfeszültségű hálózaton, de a hét első napjára még nagyon sok kisfeszültségen keletkezett hibabejelentést kellett kivizsgálni és javítani – írták kedden. A meghibásodások miatt 40 oszlopot, 350 kötőelemet és több kilométer vezetéket kellett kicserélniük.

Előző sztori

Hat évre ítéltek egy szegedi drogkereskedőt

Következő sztori

Három Tisza SE-arany a Budapest-bajnokságon

Legutóbbi hasonló cikkek